Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три разлога због којих понекад треба да будете сами: Мир и тишина ће вам помоћи да упознате себе

Брига о сопственом менталном здрављу треба да вам буде на првом месту

1686415734_mentalno-zdravlje.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ако смо стално окружени људима то може да буде исцрпљујуће јер је потребно уложити много енергије да бисмо усрећили друге, угодили им, насмејали их, испунили све оно што се од нас очекује. Иако су то свакодневне интеракције, са супругом, комшијом, шефом, пријатељима, родитељима, оне нас често исцрпе.

Зато што чешће узмите одмор од друштва јер ће самоћа напунити вашу и физичку и менталну батерију.

1. Самоћа пружа савршено окружење за самопосматрање. Због сталне бујице туђих емоција, које свесно или несвесно преузимамо, можемо изгубити везу са својим емоцијама, жељама и потребама. Према истраживању америчког Универзитета у Сан Хосеу, када престанемо да се фокусирамо на људе и ствари око нас, спремнији смо да се посветимо свом уму и мислима које у њему обитавају.

2. Тиме отварамо пут повећаној креативности и испуњености. Осим тога, оног тренутка кад почнемо да уживамо у свом друштву, имамо нов поглед на своје емоције, а резултат је дубље разумевање самог себе, као и онога што нас чини срећнима или тужнима и лакше управљање властитим емоцијама.

3. Колико пута сте направили компромис да бисте уживали у друштву других? На пример, хтели сте у биоскоп, али нисте хтели да гледате одређени филм, али већина је превагнула. Оно у чему највише уживамо често гурнемо у страну због других, али када смо сами, можемо уживати у ономе што нас испуњава и чини срећнима.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas