Oglas
· · Komentari: 0

Tri razloga zbog kojih ponekad treba da budete sami: Mir i tišina će vam pomoći da upoznate sebe

Briga o sopstvenom mentalnom zdravlju treba da vam bude na prvom mestu

1686415734_mentalno-zdravlje.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako smo stalno okruženi ljudima to može da bude iscrpljujuće jer je potrebno uložiti mnogo energije da bismo usrećili druge, ugodili im, nasmejali ih, ispunili sve ono što se od nas očekuje. Iako su to svakodnevne interakcije, sa suprugom, komšijom, šefom, prijateljima, roditeljima, one nas često iscrpe.

Zato što češće uzmite odmor od društva jer će samoća napuniti vašu i fizičku i mentalnu bateriju.

1. Samoća pruža savršeno okruženje za samoposmatranje. Zbog stalne bujice tuđih emocija, koje svesno ili nesvesno preuzimamo, možemo izgubiti vezu sa svojim emocijama, željama i potrebama. Prema istraživanju američkog Univerziteta u San Hoseu, kada prestanemo da se fokusiramo na ljude i stvari oko nas, spremniji smo da se posvetimo svom umu i mislima koje u njemu obitavaju.

2. Time otvaramo put povećanoj kreativnosti i ispunjenosti. Osim toga, onog trenutka kad počnemo da uživamo u svom društvu, imamo nov pogled na svoje emocije, a rezultat je dublje razumevanje samog sebe, kao i onoga što nas čini srećnima ili tužnima i lakše upravljanje vlastitim emocijama.

3. Koliko puta ste napravili kompromis da biste uživali u društvu drugih? Na primer, hteli ste u bioskop, ali niste hteli da gledate određeni film, ali većina je prevagnula. Ono u čemu najviše uživamo često gurnemo u stranu zbog drugih, ali kada smo sami, možemo uživati u onome što nas ispunjava i čini srećnima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas