Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

ЗНАК ДА ИМАТЕ ВИСОК IQ: Људи са ОВИМ квалитетом су магнетски привлачни

Бити забаван је знак већег коефицијента интелигенције, открива истраживање.

1641288184_people-gd2e7367a3_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Смешни људи имају виши ниво опште и вербалне интелигенције. И не само то, већ и бити смешан је такође повезан са успехом у забављању. И мушкарце и жене више привлачи особа која је смешнија. Међутим, жене су проницљивије у погледу хумора и реагују на њега снажније.

Мушкарци шармирају шалом

Мушкарци, у међувремену, имају тенденцију да буду фокусирани на стварање шала (често да импресионирају жене).

Прочитајте још: Шта ДУЖИНА ПРСТИЈУ говори о вама? Неко више вара, а неко једе само брзу храну (ФОТО)

Аутори студије пишу:

„Хумор није само поуздан показатељ интелигенције; то може бити једна од најважнијих особина за људе који траже партнера.

Наравно, привлачност партнера није једина функција хумора.

Хумор се такође може користити у надметању за статус са истополним ривалима, смањењу друштвених тензија и другим адаптивним функцијама.”

Фото: Пиксабеј

У студији је учествовало 400 младих људи који су тестирани на интелигенцију и питани о њиховој историји забављања.

Затим су им уручени цртани из Неw Yоркер-а са избрисаним натписом и замољени да осмисле своје.

Резултати су показали да је, што није изненађујуће, вербална интелигенција снажно повезана са смешним.

Међутим, људима је било тешко да смисле нешто заиста добро, а већина натписа је оцењена као да уопште нису смешни.

Студија нашла везу

Ово показује колико су вицеви тешки. Друге студије су, међутим, такође пронашле везу између интелигенције и хумора.

У овој студији, мушкарци су били посебно фокусирани на покушај писања смешних натписа и њихови су били високо оцењени, пишу аутори:

„Мушкарци су у просеку били смешнији од жена и произвели су већи број натписа, у складу са хипотезом сексуалне сигнализације у којој мушкарци покушавају (несвесно) да сигнализирају квалитет свог партнера кроз своју способност хумора, а жене више реагују на хумор и дискриминишу га. ”

(Ало студенти)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas