Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тренинг

Ако идете на ТРЧАЊЕ пазите на време када једете: Важно је због грчева и проблема са варењем

Да ли трчите одмах након јела?

1653764933_running-g997be9813_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Обилан оброк непосредно пре трчања може да доведе до грчева и проблема са варењем. Такође може да учини да се осећате успорено током трчања. Као општа смерница, препоручује се да сачекате 3 до 4 сата након обилног оброка пре него што одете на трчање. Ако сте имали мали оброк или ужину, сачекајте најмање 30 минута или по могуц́ности 1 до 2 сата.

Шта јести пре трчања?

Лагана ужина пре вежбања може вам помогне да током трчања имате довољно енергије и спречите пад нивоа шећера у крви. Намирнице које ће обухватити ваш оброк зависе од тога у које доба дана обично идете на трчање.

Прочитајте још: Стиже лето - ЗАТЕГНИТЕ ТРБУХ И ЗАДЊИЦУ: Најефикасније вежбе које можете радити и из КРЕВЕТА (ВИДЕО)

Јутарње трчање

Ако трчите ујутру покушајте да поједете лагану ужину или доручак 30 до 60 минута пре изласка. Бирајте храну која садржи угљене хидрате и протеине, попут банана са кашиком путера од ораха, граноле са ниским садржајем масти и  мали јогурт или воћни смути.

Трчање средином дана

Ако трчите у време ручка, водите рачуна да једете  3 до 4 сата пре трчања.

Трчање касно поподне или увече

Ако трчите касно поподне или увече,  ужинајте 1 до 2 сата пре.

Прочитајте још: Ево колико тачно ЧУЧЊЕВА треба да радите дневно за ВЕЋУ ЗАДЊИЦУ: Ове бројке може свако да испоштује

Шта јести током трчања?

Генерално ће вам бити потребна само вода или спортско пиц́е  током трчања краћег од 1 сата. За трчање дуже од једног сата или веома интензивне вежбе, узимајте ужину  у облику угљених хидрата, пише Хеалтхлине.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas