Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА КОЖЕ

Једноставни САВЕТИ: Ево како затегнути кожу након МРШАВЉЕЊА

Постоји неколико правила која ће вам помоћи да вратите леп изглед вашој кожи

1665263134_human-gf9a6b93fe_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

У потрази за идеалном фигуром многе жене често претерују са ригорозним дијетама да би изгубиле што више килограма у најкраћем могућем року. Резултат је увек исти - нарушено здравље и козметички дефекти. Један од најчешћих проблема након наглог мршављења је опуштена кожа на стомаку и другим деловима тела. Да ли постоји начин да је поново затегнете и учврстите?

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Брзи губитак килограма је тежак тест за тело. Током експрес дијета и исцрпљујућих тренинга у теретани, организам производи повећану количину хормона стреса кортизола. Кортизол смањује стварање структурних елемената коже - еластина и колагена, од којих зависи здравље, еластичност и чврстина коже.

Људи који су много смршали, често се суочавају са проблемом опуштене коже на стомаку. Како је затегнути без хируршке интервенције? Постоји неколико правила која ће вам помоћи да вратите леп изглед вашој кожи.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

1.Одустаните од туширања врућом водом

Врела вода исушује кожу и лишава је виталних природних уља. Током губитка тежине, најбољи избор би био контрастно туширање или млака купка. Након хигијенских процедура, обавезно користите крему.

2.Допуните резерве колагена

Конзумирајте храну богату колагеном - на пример, пихтије, пилетину, лосос, туњевину, јаја и џигерицу.

3.Узимајте витамин Ц

Он је неопходан за синтезу колагена и, осим тога, помаже у заштити коже од негативног утицаја УВ-зрачења, које је такође чини млохавом.

4.Укључите омега-3 у своју исхрану

Незасићене масне киселине су одговорне за еластичност и лепоту коже.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

5.Останите хидрирани

Пијте најмање 2 литра воде дневно. Довољна хидратација побољшава изглед и структуру коже, као и функционисање њених ћелија.

6.Фокусирајте се на тренинг снаге

Често опуштену кожу имају они који превише воле само кардио тренинг. Међутим, вежбе снаге добро помажу у обнављању коже и чине је чвршћом.

7.Масирајте кожу

Чак и најједноставнији покрети самомасаже помажу у затезању коже, доприносе бољем снабдевању кисеоником, што убрзава процес регенерације.

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

8.Направите природну крему

Лимунов сок и рицинусово уље су веома ефикасни у спречавању опуштања коже током и након губитка тежине. Помешајте ингредијенте у пропорцији 1:1, додајте пар капи есенцијалног уља лаванде, а добијену мешавину наносите на кожу сваки дан пре спавања.

9.Урадите пилинг

Пилинг од свеже млевене кафе побољшава лимфну дренажу и утиче на еластичност коже. Друга основа за пилинг може бити шећер или крупна морска со. Две супене кашике млевене кафе (или шећера, или соли) помешајте са 2 супене кашике маслиновог или кокосовог уља. Додајте кашику течног меда и неколико капи етеричних уља цитруса. Смеша се наноси током процедура купања.

10.Направите облог од плаве глине

Плава глина добро помаже у затезању коже. Две кашике глине помешајте са 1 кашиком павлаке и 1 кашиком меда. Нанесите масу на стомак. Након пола сата исперите млаком водом.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas