Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да се више крећете у свакодневном животу, а да НЕ ОСЕТИТЕ? Не морате издвајати посебно време за вежбање

Када покушавате да одвојите време за вежбање, то може да вас одбија на самом старту, али када додатно кретање убаците у вашу дневну рутину и радите га несвесно, онда то може имати бољи ефекат по вас, а да ни не приметите!

1654875233_friends-g6b63e6b92_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Покушајте да додате неколико додатних активности током дана и недеље да бисте одржали кретање тела. Само неколико додатних минута кретања ту и тамо заиста дају видљиве резултате током времена, а и ви ћете се осећати боље. 

Прочитајте још: У сусрет лету: Ево зашто треба да ПЛИВАТЕ ВИШЕ НЕГО ИКАДА - јачајте тело и споља и изнутра!

Ово су начини да се више крећете током свакодневног живота, а да не морате да одвојите више времена из свог заузетог распореда!

1. Идите степеницама

Колико год ово досадно звучало, ипак, то је један од најбољих савета с разлогом. Кретање степеницама уместо лифтом повећава број откуцаја срца, помаже у равнотежи и побољшава снагу доњих екстремитета. Ако се осећате добро и имате неколико минута, можете чак и да направите неколико подизања пете са ивице степеника да бисте ојачали листове, или да идите степеницама две по две. Прескочите лифт, ваше тело и срце ће вам бити захвални.

2. Укључите састанке за шетњу

Ако радите од куће или сте прешли на виртуелне конференцијске позиве, закажите шетњу током једног позива дневно. Ако не морате да буљите у екран и гледате у табеле, прикључите слушалице, ставите телефон у џеп и решите светске проблеме у шетњи. То је одличан начин да помешате своју дневну рутину. А ако радите у канцеларији, водите своје састанке један на један. Заједничка шетња побољшава тимско повезивање, а можда ћете чак и доћи до бољих идеја. Истраживања показују да ходање подстиче креативност и побољшава менталну оштрину.

3. Седите на лопту за вежбање уместо на столицу

Замените своју канцеларијску столицу за лопту за пилатес. Ово може помоћи код болова у леђима и побољшати држање, а док седите на лопти, можете да урадите неке нежне покрете истезања за врат, карлицу и кичму. Испробајте покрет хула-хопа и затезање и отпуштање карлице да бисте помогли да покренете стабилизаторе кичме. Ако желите да додате мало трбушног рада, можете испробати и друге вежбе на лопти — све док седите за својим столом! Лопта ће вас навести да све време морате да балансирате и да немате прилику за потпуно опуштање, тако да вам увек по неки мишић ради! 

4. Паркирајте далеко

Иако морамо да будемо безбедни и будни у свом окружењу, ако сте у безбедном и добро осветљеном подручју, размислите о паркирању даље од улаза где год да идете. Додавање неколико минута ходања ту и тамо се додаје током времена и може повећати ваш дневни број корака!

5. ВИше интимних односа 

Нека старија истраживања наводе да секс сагорева калорије брзином од око 3,1 калорије у минути за жене и око 4,2 калорије за мушкарце. Дакле, иако то није исто што и снажно трчање, можете да се ознојите током секса. Забавите се, испробајте нове положаје и технике и повежите се са својим партнером док се више крећете. Тражите позе које су захтевније и које вам активирају више мишића! 

6. Замените своје рекреативне игре у активне игре

Током следеће вечери породичне игре, замените карте, јамб или друштвене игре за активне игре. Ево листе за идеју за игре: скривање и тражење, Твистер, трке у врећама кромпира, музичке столице, поскоци, прескакање ужета, такмичења у хула обручу, лимбо... игре које сте некада играли као дете и сада су једнако забавне за играње.

7. Вежбајте или се истежите током гледања телевизије

Ходајте на траци за трчање, користите стационарни бицикл, истегните се на поду, користите тегове за јачање горњег дела и целог тела или вежбајте пилатес. Ако гледате 30-минутну емисију и крећете се све време, то је 30 минута вежбања које раније нисте имали! Можете га чак ограничити на време када се појаве рекламе ако вам се то чини као добро место за почетак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas