Oglas
· · Komentari: 0

Kako da se više krećete u svakodnevnom životu, a da NE OSETITE? Ne morate izdvajati posebno vreme za vežbanje

Kada pokušavate da odvojite vreme za vežbanje, to može da vas odbija na samom startu, ali kada dodatno kretanje ubacite u vašu dnevnu rutinu i radite ga nesvesno, onda to može imati bolji efekat po vas, a da ni ne primetite!

1654875233_friends-g6b63e6b92_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Pokušajte da dodate nekoliko dodatnih aktivnosti tokom dana i nedelje da biste održali kretanje tela. Samo nekoliko dodatnih minuta kretanja tu i tamo zaista daju vidljive rezultate tokom vremena, a i vi ćete se osećati bolje. 

Pročitajte još: U susret letu: Evo zašto treba da PLIVATE VIŠE NEGO IKADA - jačajte telo i spolja i iznutra!

Ovo su načini da se više krećete tokom svakodnevnog života, a da ne morate da odvojite više vremena iz svog zauzetog rasporeda!

1. Idite stepenicama

Koliko god ovo dosadno zvučalo, ipak, to je jedan od najboljih saveta s razlogom. Kretanje stepenicama umesto liftom povećava broj otkucaja srca, pomaže u ravnoteži i poboljšava snagu donjih ekstremiteta. Ako se osećate dobro i imate nekoliko minuta, možete čak i da napravite nekoliko podizanja pete sa ivice stepenika da biste ojačali listove, ili da idite stepenicama dve po dve. Preskočite lift, vaše telo i srce će vam biti zahvalni.

2. Uključite sastanke za šetnju

Ako radite od kuće ili ste prešli na virtuelne konferencijske pozive, zakažite šetnju tokom jednog poziva dnevno. Ako ne morate da buljite u ekran i gledate u tabele, priključite slušalice, stavite telefon u džep i rešite svetske probleme u šetnji. To je odličan način da pomešate svoju dnevnu rutinu. A ako radite u kancelariji, vodite svoje sastanke jedan na jedan. Zajednička šetnja poboljšava timsko povezivanje, a možda ćete čak i doći do boljih ideja. Istraživanja pokazuju da hodanje podstiče kreativnost i poboljšava mentalnu oštrinu.

3. Sedite na loptu za vežbanje umesto na stolicu

Zamenite svoju kancelarijsku stolicu za loptu za pilates. Ovo može pomoći kod bolova u leđima i poboljšati držanje, a dok sedite na lopti, možete da uradite neke nežne pokrete istezanja za vrat, karlicu i kičmu. Isprobajte pokret hula-hopa i zatezanje i otpuštanje karlice da biste pomogli da pokrenete stabilizatore kičme. Ako želite da dodate malo trbušnog rada, možete isprobati i druge vežbe na lopti — sve dok sedite za svojim stolom! Lopta će vas navesti da sve vreme morate da balansirate i da nemate priliku za potpuno opuštanje, tako da vam uvek po neki mišić radi! 

4. Parkirajte daleko

Iako moramo da budemo bezbedni i budni u svom okruženju, ako ste u bezbednom i dobro osvetljenom području, razmislite o parkiranju dalje od ulaza gde god da idete. Dodavanje nekoliko minuta hodanja tu i tamo se dodaje tokom vremena i može povećati vaš dnevni broj koraka!

5. VIše intimnih odnosa 

Neka starija istraživanja navode da seks sagoreva kalorije brzinom od oko 3,1 kalorije u minuti za žene i oko 4,2 kalorije za muškarce. Dakle, iako to nije isto što i snažno trčanje, možete da se oznojite tokom seksa. Zabavite se, isprobajte nove položaje i tehnike i povežite se sa svojim partnerom dok se više krećete. Tražite poze koje su zahtevnije i koje vam aktiviraju više mišića! 

6. Zamenite svoje rekreativne igre u aktivne igre

Tokom sledeće večeri porodične igre, zamenite karte, jamb ili društvene igre za aktivne igre. Evo liste za ideju za igre: skrivanje i traženje, Tvister, trke u vrećama krompira, muzičke stolice, poskoci, preskakanje užeta, takmičenja u hula obruču, limbo... igre koje ste nekada igrali kao dete i sada su jednako zabavne za igranje.

7. Vežbajte ili se istežite tokom gledanja televizije

Hodajte na traci za trčanje, koristite stacionarni bicikl, istegnite se na podu, koristite tegove za jačanje gornjeg dela i celog tela ili vežbajte pilates. Ako gledate 30-minutnu emisiju i krećete se sve vreme, to je 30 minuta vežbanja koje ranije niste imali! Možete ga čak ograničiti na vreme kada se pojave reklame ako vam se to čini kao dobro mesto za početak.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas