Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
тренинг

Каква је повезаност између МУЗИКЕ И ВЕЖБАЊА? Ново истраживање има занимљиве одговоре

Да ли сте приметили да велики број људи у теретани скоро увек има слушалице?

1643788303_bcf8db0eeafea5d19fde5511990c899f7b80dbe0.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Недавна студија показала је да слушање музике стимулише људе да раде више и приметили су да то прави разлику када се раде вежбе издржљивости

Музика и тренинг?

Слушање музике високог темпа може да вас одврати од свакодневних стресора и учини да вежба делује мање изазовно, што значи да је већа вероватноћа да ћете уживати. Ако желите да максимално искористите своје вежбе и уживате док то радите, изгледа да је све што треба да урадите јесте да направите забавну и оптимистичну листу песама.

Висок темпо и музика високог интензитета могу да вас дуже мотивишу. Од суштинског је значаја да обратите пажњу на темпо своје музике да бисте побољшали свој тренинг.

Прочитајте још: Доведите тело у ТОП ФОРМУ за само 28 ДАНА: Примењујте само 1 вежбу у трајању од 4 минута (ВИДЕО)

Још једно истраживање показало је  да када људи слушају музику високог интензитета, добијају боље користи од вежбања јер не мисле да раде тако напорно, па то раде дуже. Додали су да су предности музике високог темпа биле заступљеније током изазовнијих вежби као што је дизање тегова него ходање.

Дакле, слушање музике може да побољша ваше расположење, инспирише вас и учинити да привремено заборавите на умор, тако да сте склонији да радите боље и дуже, преноси Тхе Лист.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas