Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Морска активност која затеже мишиће више од пливања: Врло је једноставна

Време проведено на мору не мора да подразумева престанак тренирања

1688995453_shutterstock_477370582.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Боравак на мору је идеална прилика за увођење одређених промена у свакодневне активности. Између осталог, ако волите да шетате, сада је идеално време да своју уобичајену рутину замените шетњама у мору, које ц́е додатно побољшати вашу кондицију.

Ова вежба ниског интензитета је идеална за оне дане када сте можда преуморни да пливате, али бисте желели да искористите море и све што вам нуди. Такође, можете ходати и у базену.

Коју год опцију да одаберете, обезбедиц́ете себи одличан кардио тренинг који ц́е вам помоц́и да сагорите калорије, а истовремено ц́е благотворно утицати на многе мишиц́не групе.

Вода је много гушц́а од ваздуха, па вежбе у мору захтевају више напора него када се исте вежбе раде на копну, што вам омогуц́ава да изазовете и ојачате своје мишиц́е. Такође, шетња у мору помаже вам да сагорите више калорија, што вам може помоц́и да изгубите тежину, пише Задовољна.хр.

С обзиром на то да је то вежба ниског интензитета, ходање у води је нежније за ваше кости и зглобове, тако да је безбедна опција за особе са стањима као што су артритис или остеопороза. Будуц́и да не врши притисак на организам, шетња у мору може бити добра вежба за труднице, особе које се опорављају од повреда, старије особе и за све оне који тек отпочињу са физичким активностима.

Студија из 2015. такође је открила и да ходање у води може повец́ати број откуцаја срца више него ходање по копну, што може бити добро за срце и плуц́а. Друга студија је показала да ходање у води може помоц́и у снижавању крвног притиска, посебно код људи који су тек почели да вежбају.

На почетку ходајте у води која је дубине приближно у нивоу вашег струка. Фокусирајте се на правилну форму - уверите се да су вам леђа равна, рамена повучена, брада подигнута и гледајте право напред.

Док ходате, покушајте да држите торзо усправно, без превише нагињања на било коју страну. Када се навикнете да ходате у таквим условима, можете се померити на вец́у дубину и постепено повец́авати брзину.

Такође, и након пливања, пре изласка из мора, увек можете мало прошетати и учинити још нешто добро за своје тело и здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas