· · Коментари: 0
РЕКРЕАЦИЈА

Редовно радите 4 вежбе и нећете имати холестерол

Рекреација смањује и могућност сужавања артерија, формирање угрушака у крви, а истовремено спречава гојазност.

1618835393_Depositphotos_296576558_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Физичка активност је неопходна за одржавање доброг здравља крвних судова, јер утиче на смањење лошег, а подстиче производњу доброг холестерола.

Прочитајте још: Заборавите на воду после тренинга, попијте ОВО пиће и сагорећете масти

Истражиавње Америчког колеџа за кардиологију, које је трајало три и по деценије, показало је да у мушкарци са аеробном кондицијом мањом од оптималне били под већим ризиком да добију висок холестерол у радим 30-тим годинама

Аеробно вежбање ангажује велике мишиће у организму и до њих доводи кисеоник који се троши током вежбања. Неки примери аеробног вежбања су брзо ходање, трчање, вожња бицикла, пливање, пешачење и тимски спортови као што су кошарка и фудбал.

Ојачајте мишиће
Пре него што решите да се озбиљније рекреирате пробајте постепено да ојачавате мускулатуру.

Трбушњаци

Лезите на леђа и ставите руке на потиљак. Ноге савијте у коленима, Подижите лопатице и груди, док доњи део леђа мора да остане приљубљен за подлогу. Пре подизања удахните, а док се подижете издишите. Урадите 30 трбушњака, али почните са 10.

Прочитајте још: Лекови од бубашваба су све траженији: Постоји 100 фарми, а подмлађују и лече

Склекови

Ослоните се на шаке које су стављене мало шире од ширине рамена, и на колена. Затегните стомак, задњицу и леђа. Удахните ваздух, па док се спуштате ка подлози издишите. Урадите по 10 склекова у три наврата.

Истезање

Истезање кичменог стуба је један од најбољих начина превенције да не дође до развоја спондилозе и болова. Да бисте се истегли, нађите шипку која одговара вашој висини и окачите се о њу и висите неколико тренутака. Поновите истезање више пута.

Прочитајте још: Чувена РУСКА ТРАВАРКА Несторова открива: Ово је 8 златних правила за превенцију свих болести

Чучњеви

Заузмите стојећи став са исправљеним леђима, затегнутим стомаком и задњицом. Ноге су раширене у ширини кукова. Удахните, па се на издисај спуштајте у чучањ, тако да колена не пређу ивицу ножних прстију, а задњицом тежите као да желите да седнете. Урадите по 15 чучњева у три наврата.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.