Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖЕНСКИ ПРОБЛЕМИ

Решите се МЛОХАВОГ СТОМАКА: Савети и правила како да изградите трбушњаке

Жеља да ваш стомак буде прикладан и раван је један од главних разлога који жене наводе на исцрпљујуће дијете и вежбе

1676933952_shutterstock_768521266-e1670080254901-1000x560.png
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стомак може постати проблематично подручје и за мушкарце и за жене, а тешкоће нису увијек повезане са прекомјерном тежином. Дакле, који је разлог за појаву масног слоја и како га се ефикасно и брзо отарасити?

Основна правила

Постоји незамислива количина савета како да смањите стомак. Међутим, увек функционишу само два принципа: смањење масног ткива и јачање мишића проблематичног подручја.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Губитак тежине

Да бисте смањили телесну масноћу, морате јести у калоријском дефициту. Све дијете су некако усмерене на смањење калорија, али многе од њих намећу неоправдана ограничења. Истина је да исхрана треба да буде потпуна, да садржи читав скуп витамина и елемената у траговима неопходним за особу. Потребно је само да количина потрошене енергије буде већа од оне која са храном улази у наше тело. Ово ће покренути процес распадања масног ткива, без којег неће бити могуће постићи затегнути стомак.

Телесне вежбе

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

За постизање жељеног ефекта неопходно је јачање мишићног оквира. Неће радити без смањења масног ткива, али захваљујући вежбама које развијају мишиће стомака и леђа, држање се побољшава и формира се преса.

Како натерати стомак да изгуби тежину

Немогуће је натерати наше тело да се ослободи масти само у пределу стомака. Он сам распоређује резерве масти у телу у зависности од пола, старости, индивидуалних карактеристика. Ни вежбе на штампи неће помоћи у томе, трбушни мишићи се могу развити испод масних набора, а никакав физички напор неће дати видљив резултат другима.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Заиста, доњи део стомака за многе постаје проблем, али то је природна карактеристика наше структуре, често је са овог проблематичног подручја најтеже изгубити вишак килограма. Неопходно је деловати комплексно, радећи са исхраном и физичком активношћу и не губити ентузијазам а да не видите тренутне резултате. Временом ће губитак тежине и физичка активност нужно довести до смањења масног ткива у целом телу, укључујући доњи део стомака и бокове.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Масно ткиво се не може уклонити директним физичким или термичким утицајем. Временом, само тело ће се ослободити вишка резерви.

Савети за правилну исхрану и тренинг:

  • Једите здраву храну уз одржавање малог калоријског дефицита.
  • Елиминишите масно, брашнасто и слатко. Поред празних калорија, тешки оброци могу ометати нормалну функцију црева.
  • Ако имате проблема са варењем, покушајте да ограничите шкробну храну, млечне производе, храну богату влакнима и газирана пића.
  • Пијте пуно течности и редовно посећујте тоалет.
  • Укључите се у интервални тренинг, наизменично кардио оптерећења са вежбама за развој мишићног тонуса.
  • Немојте се концентрисати само на вежбе за стомак, развијајте своје тело свеобухватно и равномерно.
  • Консултујте свог лекара да бисте искључили проблеме са ендокриним системом.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas