· · Коментари: 0
САВЕТИ

ТРИ једноставна корака за НАЈЗДРАВИЈИ почетак дана

Уколико јутро почне на прави начин, дан ће бити савршен.

1616887491_Depositphotos_196601566_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Проблеми исцрпљености, пролећног умора и проблеми са надраженим желуцем само су неки од тегоба који нас очекују са првим осунчаним пролећним данима. Најпаметнија ствар коју сада за себе можемо учинити је да уведемо кратке јутарње ритуале који укључују дисање и испијање чаше пуне благотворног клорофила на празан стомак.

Прочитајте још: Направите сами маску за суву косу и кожу: Откријте сва благотворна дејства КЕФИРА

На тај начин ћемо постићи умерени детокс и дати организму дати енергетски подстицај који му је потребан.

Отворите прозор

Свако јутро отворите прозор на 5 минута и дубоко дишите. Удахните на нос и издахните полако и дуго кроз полуотворена уста. Проветравање стана, ма колико једноставно да звучи, често нам промакне, а важан је и неопходан дневни ритуал.

Истегните се

Прочитајте још: Радили смо погрешно: Ево како се правилно перу судови

Направите једноставне вежбе истезања, у лежећем или стојећем положају. Дубоко дишите и осетите како се ваше тело буди. Довољно је пет минута да осетите како се енергија у вашем телу покренула. Овај ће вам ритуал на почетку дана помоћи ће вам да боље и свесније кренете у дан. 

Дневна доза клорофила

Прочитајте још: Искусне жене знају: Супер трикови како да вам се накупља мање прашине у кући

„Окупајте" се клорофилом изнутра. Нежан детокс који истовремено даје обиље квалитетних нутритијената долази нам из Зелене магме, једног од најпопуларнијих зелених напитака. Овај прах настао од дехидрираног сока младог јечма и делује као мелем за желудац и енергетски боостер. Изврстан је природни алкализатор и може бити добра превенција код пролећних алергија. Због обиља клорофила, подстаћи ће производњу црвених крвних зрнаца и помоћи нам да заблистамо у пролеће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.