Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
фитнес

Стиже лето - ЗАТЕГНИТЕ ТРБУХ И ЗАДЊИЦУ: Најефикасније вежбе које можете радити и из КРЕВЕТА (ВИДЕО)

Ако нисте јутарња особа, помисао да скочите из кревета да бисте ишли у теретану може звучати као најгора идеја на свету

1647256196_vezbe.jpg
Фото: YоуТубе Принтсцреен/Даyана Wанг
Oglas

Зар не бисте волели да вежбате, тонирате и затегнете ноге, трбушне мишиће и рамена, а да чак и не устанете из кревета? Ових пет вежби не захтевају одећу, никакву опрему и могу се завршити пре него што скувате јутарњу кафу!

Предности вежбања у кревету

Осим ако не спавате на бетонском кревету, већина душека има мало нестабилну површину. Слично коришћењу простирке од пене или лопте за вежбање, вежбе у кревету могу помоћи у регрутовању малих стабилизујућих мишића док радите на великим главним покретачима. Нестабилне површине могу бити корисне за изградњу снаге језгра, побољшање равнотеже и тонирање делова тела попут трбушњака и глутеуса.

Наизменично подизање ногу док лежите 

Ова вежба циља на мишиће глутеуса, ногу и абомена. 

Лезите на леђа са савијеним коленима и стопалима на кревету, са рукама поред себе.
Подигните задњицу са кревета док вам тело не буде у правој линији.
Без исправљања ноге, притисните у потпорну пету док подижете једну ногу са кревета. Приближите колено грудима док не буде у линији са куковима.
Вратите стопало у кревет и поновите на другој страни без спуштања кукова.
Поновите 20 понављања.

"Обрнути" трбушњаци 

Ова вежба циља на доњи део стомака. Спорије је боље за овај покрет како би имали што успешније резултате. Фокусирајте се на стабилност карлице и не ослањајте се на гравитацију или замах. Лезите на леђа са рукама поред себе, длановима надоле.

Држећи ноге исправљене, користите трбушне мишиће да подигните ноге према лицу док вам прсти не додирну узглавље. Полако спустите ноге назад до кревета, ангажујући трбушне мишице. Не дозволите да се доњи део леђа савија од душека. Осећајте се као да плетете ребра и повлачите пупак према кичми.
Поновите 10 пута. Обавите 3 серије са паузом од 30 секунди између серија.
Ако је ово превише изазовно, покушајте да смањите оптерећење савијањем ногу до 90 степени и кретањем кроз мањи опсег покрета.

Подизање исправљених ногу наизменично 

Ова вежба циља на квадрицепсе на предњој страни бутине. Често се виђа у физикалној терапији, јер је идеалан за људе са болом у колену или нестабилношћу. Лезите на леђа са исправљеним ногама, савијеним стопалима, прстима окренутим ка плафону. Подигните једну ногу на 45 степени, ангажујући квадрицепсе на предњој страни бутине.
Задржите 1 секунду и вратите је на кревет.
Поновите 15 до 20 пута на свакој нози. Обавите 3 сета са паузом од 30 секунди између серија.

Модификовани склекови за стој на рукама

Ова вежба циља на рамена, горњи део леђа и мишиће језгра. Може да помогне у изградњи стабилности и снаге рамена за склекове или стој на рукама.

Лезите на стомак са главом близу ивице кревета.Клизите напред док вам кукови не буду на страни кревета. Ставите руке на под у ставу на рукама, у ширини рамена. Спустите се према поду, држећи главу међу рукама. Покушајте да останете што је могуће усправнији. Интензитет вежбе можете променити тако што ћете извући руке како бисте је олакшали, или одвојите кукове са кревета да бисте је отежали.
Поновите 10 понављања. Одморите се 30 секунди. Поновите 3 сета.


Подизање ногу за јачање глутеуса 

Ова вежба је одлична за циљање глутеуса и горњег дела тетиве. Фокусирајте се на ангажовање мишића задњице, држећи карлицу затегнутом док се тело бори против гравитације у малом опсегу покрета.

Станите коленима на кревет и држите се рукама, а онда подижите ноге наизменично и полако. Ову вежбу можете радити и док лежите скроз са рукама испод главе и подижете ногу по ногу наизменично. Требало би да осетите овај покрет првенствено у глутеусима.  Поновите ову вежбу 20 пута. 


Испробајте ове вежбе у кревету да тонирате и затегнете задњицу, трбушне мишиће и рамена. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas