Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вежбање

Знак да станете: Показатељи да сте претерали са ТРЕНИНГОМ

Који су показатељи да превише тренирате?

1620998689_Depositphotos_196026234_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Никад немојте да кренете у интензиван режим вежбања без одговарајућег планирања и физичке припреме. Ако то урадите, осигураћете превише напора и неугодности, што доводи до тога да нећете моћи да издржите тај ритам и бићете префорсирани.

Такође, симптоми претераног вежбања могу бити и психолошки јер је тело осетљиво на стрес.

Прочитајте још: Реците збогом БОЛОВИМА у КУКОВИМА - Једноставне вежбе које можете да радите код куће! (ВИДЕО)

Физички симптоми преоптерећења вежбањем: 

  • умор
  • несаница
  • промене у апетиту
  • лоше физичко стање

Психички симптоми преоптерећења вежбањем:

  • осећај депресије
  • промене расположења
  • раздражљивост
  • анксиозност
  • лоша мотивација и концентрација
  • емоционална исцрпљеност

Прочитајте још: Можда не лечи, али масажа чини чудо за плућа

Ово су неки од знакова који ће указати на то да сте претерали с вежбањем и да превише очекујете од себе. Физички стрес створиће психички симптоме, а психолошки стрес може да наруши физичке перформансе.

Решење је да изградите отпорност на стрес и избегавати префорсираност. То можете да направите довољним одморима и слушањем свог тела. Радите мањи број тренинга или смањите интензитет вежбања. Дајте приоритет спавању јер недостатак одмора може бити изузетно негативан за наше здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas