· · Komentari: 0
zima

Nađite idealan DžEMPER prema tipu građe: Ko može da nosi široke, a ko uže modele?

Vreme je za džemper!

1638689924_shutterstock_1246374166.jpg
Foto: Shutterstock

Temperature su sve niže što znači da sezona ušuškavanja može da počne, a sa njom i biranje najmekanijeg džempera. Ukoliko želite da iz njega izvučete najbolje, potrebno je obratiti pažnju na: materijal, kroj, dužinu rukava, te izrez. Ovoga puta saznaćete savete iz prve ruke, od Kejti Kolins, koja je stilizovala poznate ličnosti, među kojima izdvajamo Nikol Kidman i Keri Vošintgon.

Džemper prema građi

1. „Jabukaˮ građa

Trendovi poput naramenica ili zvonastih rukava mogu delovati primamljivo, međutim damama koje imaju šire bokove preporučuje se da ih zaobiđu. Najjednostavniji komadi, u ovom slučaju džemperi, često su i najlepši. Kroj može pratiti liniju tela ili se blago širiti, a u stilizovanju se možete poslužiti trikom delimičnog upasivanja, samo sa prednje strane.

2. „Kruškaˮ građa

Žene koje se prepoznaju u ovom opisu najbolje je da se fokusiraju na izrez, a samim tim pogledi su usmereni na ramena, vrat i lice. V i čamac izrez ističu se u ovom slučaju kao najbolja rešenja, a džemper se može uvući u pantalone visokog struka, kako bi se istaklo ono što treba.

Pročitajte još: Prvi put u istoriji, REVIJA ODRŽIVE MODE u Srbiji: Tri kreatora o tome kako da izgradimo stil, a ne trend (FOTO)

3. Visina

Visoke dame imaju veliku mogućnost izbora, i da pritom ne moraju da brinu o dužini modela. Stoga, možete razmišljati u pravcu džempera u formi kaputa, uz džins i čizme. U slučaju kraćeg, efekat je najbolji ako se iskombinuje sa zvonastim pantalonama visokog struka. Znajte da je sve u pronalaženju balansa.

4. Sitna građa

Uzak struk ili, još bolje, naramenice ili našiveni detalji koji skreću pažnju neke su od ideja za niže dame. Duži džemperi ne uklapaju se u sliku koju želite da pošaljete, jer višak materijala ume da proguta.

Pročitajte još: Kosa Kejt Midlton je sada MNOGO CRVENIJA: Evo kako je vojvotkinja promenila boju u 3 KORAKA (FOTO)

5. Šire poprsje

Iako možda zvuči neobično, ovakva građa lepo se slaže sa užim modelima, kakve su na primer rolke, ili džemperi klasičnog okovratnika. Ako se odlučite za prvu opciju, stilistkinja preporučuje jedno presavijanje.

6. Ravna građa

Džemperi spuštenih ramena ili asimetrični kroj na vama izgledaju šik.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.