Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДОРУЧАК КОЈИ ОПОРАВЉА ЈЕТРУ: Једе се 2 пута недељно и садржи четири битна састојка (РЕЦЕПТ)

Да јетра не ради како треба, најбоље ћете приметити ако осећате хронични умор, лошег сте здравља, у устима често осећате горак и метални укус, имате жути премаз на језику…

1644605368_blueberries-ga3edd4dd4_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Ако се стално преједате или једете нездраву храну, пушите и пијете алкохол, узимате јаке лекове, могуће је да ћете своју јетру изложити додатном напору.

Стручњаци су сигурни да се јетра може опоравити ако сваки дан за доручак једете кашу.

Рецепт за кашу која помаже здрављу јетре:

Овсено брашно – 1 чаша. Овас блокира апсорпцију штетних материја, убрзава елиминацију токсина. Олакшава процес варења. Обезбеђује телу потребну енергију.

Прочитајте још: ДИЈАБЕТЕС: Откривено је пиће које изазива "ЗНАЧАЈАН" пад нивоа шећера у крви

Бундева (очишћена и исечена на коцкице) – 20 до 40 грама. Обнавља ћелијске структуре јетре, подмлађује. Помаже у чишћењу свих органа. Једење сирове бундеве на празан стомак побољшава функцију желуца и пробавног тракта.

Суво грожђе – пола шаке (добро опраних и раздвојених). Оптимизује функцију јетер, помаже при обнављању ћелије.

Бадеми – по жељи. Нормализују јетру.

Припрема: Све састојке ставите у малу шерпицу. Додајте воду или млеко, па пустите да проври. Можете додати и мало соли. Када проври, склоните са рингле, поклопите и оставите да мало одстоји.

Препорука је да се ова каша кува најмање 2 до 3 пута недељно. Брзо се апсорбује. Даје лакоћу, енергију и уклања непријатан плак са језика.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas