Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАЧИНИ

Куркума лечи упаљене десни, али одлична је и за кожу

Овај популарни додатак јелима је у алтернативној медицини и одличан лек за многа обољења

1631176407_Depositphotos_314482458_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Лековитост куркуме од давнина се препричавала и преносила у рецептима у источним земљама, иако је своју популарност стекла као зачин који се користи за припрему пиринча и махунарки, чиме се даје укус храни и спречава надутост организма приликом уноса ових састојака.

Прочитајте још: Проблем о којем се ћути: Шест ефикасних чајева против неконтролисаног мокрења

Корен ове зачинске биље садржи бројне здраве састојке и минерале, који одржавају здравље целог организма, одличан је антисептик и природни антибиотик, лечи ранице и ситне пукотине, а осим тога чувена је и као састојак којим се избјељују зуби и лече упални процеси у усној шупљини и зауставља крварење десни.

Рецепт за пасту са куркумом

За припрему је потребно пола чајне кашичице праха од куркуме. Умочите у њу четкицу за зубе и очистите зубе на уобичајен начин. Након чишћења, немојте испирати уста одмах, него оставити пасту 3 до 5 минута како би деловала на зубима.

Прочитајте још: Да ли суплементе треба давати деци? Да, али само један витамин

Након тог времена, темељно исперите уста да се одстране и најситнија зрнца куркуме која могу остати између зуба. Резултат је видљив већ након првог пута, а уколико нисте задовољни, процедуру понављајте током целе недеље.

Фото: Депозит

За припрему пасте са курумом, потребна је половина кашичице куркуминог праха и неколико капи маслиновог уља. Добро помешати састојке, па у њих умочити четкицу за зубе и примењивати истиу процедуру као у претхоном рецепту.

Прочитајте још: Избаците КАМЕН У БУБРЕГУ уз помоћ овог РЕЦЕПТА: Јефтина житарица решава проблем за 10 дана!

Добра за акне
Због бројних минерала, куркума је одлична за лице, против акни, за уједначавање тена и нежно чишћење лица.

Рецепт за чај од куркуме

За чај од куркуме потребно је 250 милилитара вреле воде, пола кафене кашичице куркуме, сок од пола лимуна, мало меда, мало кокосовог уља и прстохват цимета.

Када загрејете воду, додајте све састојке и добро их промешајте. Мешајте и док пијете јер ће куркума отићи на дно шољице. Можете пустити да се чај загреје до кључања како би се састојци боље растворили, али тако можете убити хранљиве састојке куркуме.

Прочитајте још: Један лист ЧУВАРКУЋЕ дневно утиче на здравље целокупног организма, а у комбинацији са МЕДОМ је права бомба! (РЕЦЕПТ)

Рецепт за маску од куркуме

Помешајте кашичицу куркуме уз кашику глине и мало ружине водице. Нанесите на очишћено лице и држите најдуже пола сата. Након тога исперите маску са лице и лаганим тапкањем пешкиром осушите ваше лице. Ова маска упија нечистоће и дезинфикује кожу лица, а ружина водица је тонира.

Помешајте у једнаким количинама кашичицу куркуме и меда, у то додајте сок од пола лимуна и 50 милилитара јогурта. Нанесите на очишћено лице и држите најдуже пола сата. Након тога исперите маску са лице и лаганим тапкањем пешкиром осушите ваше лице. Ова маска допринеће хидратацији лица, уједначиће тонус и тонирати лице и избедеће ожиљке од бубуљица.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas