· · Коментари: 0
НЕГА КОЖЕ

МЕД и ЛИМУН су идеална комбинација која ШТИТИ КОЖУ: Направите природан ТОНИК за ЕКЦЕМ (РЕЦЕПТ)

Појавом хладног времена на кожи се могу појавити промене и инфекције попут екцема.

1639410561_pulse-ga3c8fffd6_1280.jpg
Фото: Пиксабеј

Екцеми ако нису атопијски, односно наследни, често настају доласком хладнијег времена, када је кожа (посебно она на рукама), изложена хладноћи или великој влажности.

Поред тога, они се могу појавити и као алергија на неки препарат, крему или детерџент за прање веша, а прате га свраб, перутање коже, ранице, промена боје коже.

Прочитајте још: Омекшајте кожу на рукама и спречите пуцање ноктију: Потпуна НЕГА РУКУ захваљујући састојцима из КУХИЊЕ

Екцеми муче од девет до тридесет посто људи.

Уколико имате проблема са оваквом инфекцијом коже, направите природни тоник који ће залечити раницу, спречити свраб и опоравити кожу.

Лимун и мед као главни састојци

Како бисте направили природни тоник за екцем потребно вам је етерично уље лимуна, вода и мед.

У шољицу млаке воде (од 250 мл) додајте 8 капи етеричног уља лимуна и једну кашику (односно 15 мл) текућег меда. Састојке добро промешајте и престите их у бочицу.

Мед има антиупално деловање и јача лековиту моћ лимуна, због чега је пожељно комбиновати ове две намирнице.

Натопите памучну тканину тоником, и држите је на екцему око 15 минута. Поступак понављајте два до три пута дневно, у наредних неколико дана.

Овај тоник неће само помоћи у санирању екцема, већ ће спречити његов повратак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.