· · Коментари: 0
ПРЕВЕНТИВА

ПОМОЗИТЕ саме себи! Ово су три начина да ублажите менструалне болове уместо да КОНЗУМИРАТЕ ЛЕКОВЕ

Менструални болови потпуно могу пореметити свакодневни дан једне жене!

1652652861_woman-gdf293f740_640.jpg
Фото: Pixabay

Промените приступ менструалним боловима и "оним" данима када су вам хоромони најузбурканији и када вас боли сваки део тела. Заборавите аналгетике и бруфене, који могу узроковати одливе и дугорочно могу донети додатне тегобе.

Прочитајте још: Три брза начина за јутарње разбуђивање: Замене за туширање хладном водом

Масажа

Лезите на бок, а партнер нека вас једном руком масира по доњем делу леђа покретима у смеру супротном од кретања казаљке на сату, а другу нека лагано положи на ваш стомак.

Друга врста масаже је да легнете на леђа, а партнер нека вас опкорачи и рукама вам са једне на другу страну ритмички љуља бокове.

Прочитајте још: НИШТА НЕ КОШТА! Ево како да спречите да ОДЕЋА ИЗБЛЕДИ током прања (ВИДЕО)

Самомасажа

Дланове угрејте трљајући их једнан о други. Палцем притисните тачку између ножног палца и прста до њега и то на месту на којем се повезују са костима риста. Држите притиснуто барем 10 секунди, па до 2 минуте, а онда неколико пута заокружите прстом. Исто поновите у тачки која се налази четири прста, око 5 центиметара изнад кости на унутрашњој страни глежња, тик иза потколеничне кости.

Ароматерапија

За вруће облоге и масажу болних подручја можете употребити етерична уља камилице, мажурана, лаванде и јасмина. Четири капљице етеричног уља помешајте са 10 милилитара основног уља, најбоље бадемовог или дечијег.

БОНУС ВИДЕО:

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.