· · Коментари: 0
ЗАЧИНИ

Проблем болних МЕНСТРУАЦИЈА решава ЗАЧИН, а уједно подиже ИМУНИТЕТ

Мирођија је незаобилазан зачин у нашој кухињи, јер од ње правимо сос, посипамо кропириће, шпагете и салате.

1602150340_mirodjija.jpg
Фото: Пиксабеј

Међутим, да ли сте знали да мирођија успешно уклања менструлане тегобе?

Стари Грци су мирођију користили за ублажавање артритиса, јер штити кости од остеопорозе. Захваљујући високој количини калцијума спречава губитак коштане густине.

Прочитајте још: ВИТАМИН А налази се и у овим НАМИРНИЦАМА: Шаргарепа није једина

Чај од семена
Једна кашикица семена мирођије се прелије са 2дл прокуване воде. Поклопи се и после 10 минута процеди. Пије се током дана.

Мирођија избацује и вишак гасова! Одлична је за дигестивни тракт, јер је фантастичан карминатив пошто спречава надимање.

Умањује болове током "оних дана".

Антиоксиданти флавоноиди се налазе у есенцијалним уљима мирођије и стимулишу излучивање хормона важних за одржавање редовних ментруалних циклуса. Једна студија је показала да мирођија умањује болове током "оних дана."

Савршено се слаже са рибом Фото: Пексел

Салата са мирођијом
Скувајте два кромпира и исеците на коцкице. Додајте колутове пола празилука. Посолите и побиберите па додајте две кашике мајонеза. Салату поспите струком ситно исецкане мирођије.

Мирођија смирује нервозу и тера несаницу, па је чај од овог зачина одлично пити када се доживи стрес.

Треба је јести свежу, јер садржи витамина Ц.

Веровали или не, али свежа мирођија садржи и витамин Ц чиме помаже организму да развије имунитет и препоручује се онима са високим притиском. Дакле, мирођију треба што више јести свежу у салатама или са рибом.

Прочитајте још: Није увек здрав! Ево када НЕ СМЕТЕ да конзумирате ЂУМБИР

И на крају, мирођија одбија комарце! Следећег пролећа посадите мирођију на балкону или близу прозора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.