Oglas
· · Komentari: 0
PREVENTIVA

POMOZITE same sebi! Ovo su tri načina da ublažite menstrualne bolove umesto da KONZUMIRATE LEKOVE

Menstrualni bolovi potpuno mogu poremetiti svakodnevni dan jedne žene!

1652652861_woman-gdf293f740_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Promenite pristup menstrualnim bolovima i "onim" danima kada su vam horomoni najuzburkaniji i kada vas boli svaki deo tela. Zaboravite analgetike i brufene, koji mogu uzrokovati odlive i dugoročno mogu doneti dodatne tegobe.

Pročitajte još: Tri brza načina za jutarnje razbuđivanje: Zamene za tuširanje hladnom vodom

Masaža

Lezite na bok, a partner neka vas jednom rukom masira po donjem delu leđa pokretima u smeru suprotnom od kretanja kazaljke na satu, a drugu neka lagano položi na vaš stomak.

Druga vrsta masaže je da legnete na leđa, a partner neka vas opkorači i rukama vam sa jedne na drugu stranu ritmički ljulja bokove.

Pročitajte još: NIŠTA NE KOŠTA! Evo kako da sprečite da ODEĆA IZBLEDI tokom pranja (VIDEO)

Samomasaža

Dlanove ugrejte trljajući ih jednan o drugi. Palcem pritisnite tačku između nožnog palca i prsta do njega i to na mestu na kojem se povezuju sa kostima rista. Držite pritisnuto barem 10 sekundi, pa do 2 minute, a onda nekoliko puta zaokružite prstom. Isto ponovite u tački koja se nalazi četiri prsta, oko 5 centimetara iznad kosti na unutrašnjoj strani gležnja, tik iza potkolenične kosti.

Aromaterapija

Za vruće obloge i masažu bolnih područja možete upotrebiti eterična ulja kamilice, mažurana, lavande i jasmina. Četiri kapljice eteričnog ulja pomešajte sa 10 mililitara osnovnog ulja, najbolje bademovog ili dečijeg.

BONUS VIDEO:

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUK
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas