· · Коментари: 0
ТРАДИЦИОНАЛНА МЕДИЦИНА

Природни препарат за ХИПЕРТЕНЗИЈУ са само три састојка (РЕЦЕПТ)

Повишен крвни притисак се сматра тихом убицом јер већина људи не размишља о овом здравственом проблему све док се не сусретне са тим проблемом

1655154802_rose-hip-g93c846802_640.jpg
Фото: Pixabay

Повишен крвни притисак је постала болест савременог човека, хронична болест која не бира ни пол ни године, па је све чешћа и код младих људи у тридесетим годинама живота. Повишен крвни притисак се сматра тихом убицом јер већина људи не размишља о овом здравственом проблему све док се не сусретне са тим проблемом. Чак трећина људи који имају повишени притисак тога нису ни свесни.

Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)

Притисак 140/90 ммгх до пре неколико година се сматрао благо повишеним, па ни сами лекари нису обраћали велику пажњу на њега. Нове научне студије у последњих 10 година су показале да ако вредност изнад 130/80 ммгх траје дуже време узрокује оштећења мозга, срца, бубрега, јетре, периферних крвних судова и целог организма. Зато је граница на којој почиње хипертензија померена са 140/90 ммгх на 130/80.

Постоји једноставан и врло ефикасан рецепт народне медицине, а људи који су га користили тврде како вам његова конзумација може осигурати нормалан крвни притисак током наредних година...

Уколико лекари констатују овај здравствени проблем, најпре можете покушати са народним препаратима из природе, јер они не могу имати негативне нус појаве по наше организам. Постоји једноставан и врло ефикасан рецепт народне медицине, а људи који су га користили тврде како вам његова конзумација може осигурати нормалан крвни притисак током наредних година. Овај народни лек састоји се од само три природна састојка, чија комбинација лековитих састојака резултира савршеним леком за висок притисак, а то су: црни лук, шипурак и борове иглице.

Прочитајте још:  Маша Терзић прославила рођендан без изабраника? Непосредно пред порођај организовала прославу, а Звездан је изјавио ово (ФОТО)

Кора црног лука у свом саставу садржи витамине Ц и Е, као и минерале какви су калијум, магнезијум, калцијум и гвожђе. Научне студије потврдиле су и да се у кори црног лука налазе влакна која смањују болести срца, гастроинтестиналног тракта и рака дебелог црева. 

Зрели плодови дивље руже или шипурка, како се у народну назива садржи велике количине минерала какви су калијум, натријум, калцијум, магнезијум, фосфор, гвожђе, бакар и бројне друге минерале у комбинацији са бројним витаминима, Б1, Б2, Б6, К, Е, Ц, као и танин боје, каротен, рибофлавин, лумунску и јабучну киселину, шећер и етерична уља. Шипурак чисти вене, побољшава метаболизам и користи се за анемију, за болести бубрега и јетре. 

Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)

Борове иглице у терапеутске сврхе могу се користити као профилакса за кардиоваскуларне болести, као и комплексна терапија за ангину пекторис, аритмије, хипертензију и атероксију. Тинктура и уље од борових иглица смањује ниво холестерола у крви, јача крвне судове и помаже да им се врати еластичност. Иако се налазе у суровим природним условима, витамини у иглицама су сачувани захваљујући смоластој овојници иглица, а у себи носе велику лековиту снагу мајке природе. 

Природни препарат за притисак

У посуду ставите 5 кашике борових иглица, 2 кашике дивље руже или шипурка и 2 кашике ситно измрвљених сувих опни од црвеног лука. Све то прелијте са 1 литар хладне воде па кувајте 10 минута на лаганој ватри.

Пустите да се ова смеса охлади па додајте мало прокуване воде да би било тачно један литар течности. Поделите ову смесу на по 500 милилитара и пијте 2 дана, односно по пола литра сваког дана. Затим скувајте нову туру и пијте овај препарат током 4 месеца.

Након свега недељу дана осетићете побољшање. Пијте редовно, а након нормализације притиска, по потреби припремајте овај напитак и конзумирајте га. Овај народни лек ће очистити ваша црева, али и јетру. Има благотворно деловање на цело тијело и никоме не може нашкодити.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.