Oglas
· · Komentari: 0
ZAČINI

Problem bolnih MENSTRUACIJA rešava ZAČIN, a ujedno podiže IMUNITET

Mirođija je nezaobilazan začin u našoj kuhinji, jer od nje pravimo sos, posipamo kropiriće, špagete i salate.

1602150340_mirodjija.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Međutim, da li ste znali da mirođija uspešno uklanja menstrulane tegobe?

Stari Grci su mirođiju koristili za ublažavanje artritisa, jer štiti kosti od osteoporoze. Zahvaljujući visokoj količini kalcijuma sprečava gubitak koštane gustine.

Pročitajte još: VITAMIN A nalazi se i u ovim NAMIRNICAMA: Šargarepa nije jedina

Čaj od semena
Jedna kašikica semena mirođije se prelije sa 2dl prokuvane vode. Poklopi se i posle 10 minuta procedi. Pije se tokom dana.

Mirođija izbacuje i višak gasova! Odlična je za digestivni trakt, jer je fantastičan karminativ pošto sprečava nadimanje.

Umanjuje bolove tokom "onih dana".

Antioksidanti flavonoidi se nalaze u esencijalnim uljima mirođije i stimulišu izlučivanje hormona važnih za održavanje redovnih mentrualnih ciklusa. Jedna studija je pokazala da mirođija umanjuje bolove tokom "onih dana."

Savršeno se slaže sa ribom Foto: Peksel

Salata sa mirođijom
Skuvajte dva krompira i isecite na kockice. Dodajte kolutove pola praziluka. Posolite i pobiberite pa dodajte dve kašike majoneza. Salatu pospite strukom sitno iseckane mirođije.

Mirođija smiruje nervozu i tera nesanicu, pa je čaj od ovog začina odlično piti kada se doživi stres.

Treba je jesti svežu, jer sadrži vitamina C.

Verovali ili ne, ali sveža mirođija sadrži i vitamin C čime pomaže organizmu da razvije imunitet i preporučuje se onima sa visokim pritiskom. Dakle, mirođiju treba što više jesti svežu u salatama ili sa ribom.

Pročitajte još: Nije uvek zdrav! Evo kada NE SMETE da konzumirate ĐUMBIR

I na kraju, mirođija odbija komarce! Sledećeg proleća posadite mirođiju na balkonu ili blizu prozora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas