Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Регулише крвни притисак и чува ЗДРАВЉЕ МОЗГА! Ево коју ВОЋКУ морате појести већ данас

Обзиром на све здравствене предности овог воћа, лекари широм света га препоручују за конзумирање на дневном нивоу.

1600031435_avokado.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Много је разлога због којих морате волети - авокадо. Ово је једна од најбољих свежих намирница коју можете јести јер је препун добрих масноћа и брине се о целом вашем организму. Авокадо може лако постати додатак доручку, ручку, ужини и вечери.

Прочитајте још: Оволико БАНАНА недељно треба ЈЕСТИ како бисте били ЗДРАВИ

Ово воће садржи велики проценат добрих масти и обилује бројним нутријентима. Само 100 грама авокада садржи око 160 калорија, 15 грама масти, 9 грама угљених хидрата и 2 грама протеина.

Прочитајте још: МА, КАКВА ТЕРЕТАНА! Ово је прави НАЧИН да игубите вишак килограма

Обилује влакнима, калијумом, високим процентом витамина Е, Б и фолном киселином. Побољшава апсорпцију нутријената и тако омогућава телу да упије више хранљивих састојака.

Прочитајте још: Ових 5 ПЛАСТИЧНИХ СТВАРИ не морате да користите: Нађите им замене, сачувајте ЗДРАВЉЕ и ПЛАНЕТУ

Ево како један авокадо дневно поспешује здравље крвних судова и мозга.


Фото: Depositosphotos

Регулисање крвног притиска

С обзиром на то да је авокадо пун калцијума, то му омогућује да доведе крвни притисак у савршену равнотежу. Калцијум је иначе задужен за елиминисање вишка натријума из организма. Управо због тога авокадо може прочистити крвне судове и идеално избалансирати крвни притисак.

Здравље мозга

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Стручњаци сматрају авокадо најбољом намирницом за здравље мозга због високог удела омега-3 киселина и витамина Е. Омега 3 одржава мозак здравијим тако што побољшава доток крви у предњи део који је битан за критичко размишљање, понашање, доношење одлука и планирање.

Прочитајте још: ЧАША ЗДРАВЉА спречава лош задах, ЧУВА ЗУБЕ и кости

Витамин Е клинички је доказан као средство које помаже у смањењу прогресије Алцхајмерове болести и сматра се посебно корисним у раном стадијуму ове болести.

Авокадо је богат незасићеним мастима које подстичу здрав проток крви потребан мозгу за максималну учинковитост. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas