Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ КУЋНЕ АПОТЕКЕ

Сода бикарбона УБИЈА КАНДИДУ: Ова два рецепта решиће вас ове ГЉИВИЦЕ

Користити се у кулинарству као средство за дизање теста, у лечењу, тачније као додатак исхрани у терапијама код разних обољења...

1611611636_soda-bikarbona.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Кандида тако може да доведе до озбиљних здравствених проблема, па чак и смртног исхода. Продирање ове гљивице у крв особе са ослабљеним имунитетом може животно да угрози.

Може се користи и као терапија или као потпора, односно додатак главној терапији...

Прочитајте још: Да ли је боље заспати ГЛАДАН или СИТ? Један начин спречава гојазност

Овај здравствени проблем успешно се може лечити содом бикарбоном. Научници су успели да докажу преко 70 различитих, корисних особина сода-бикарбоне. Широк је спектар њеног деловања, а свакако је најзначајинији онај везан за здравље.

Фото: Pixabay

Поред тога што се може користити превентивно, може се користи и као терапија или као потпора, односно додатак главној терапији. Може се користи сама или у комбинацији са другим састојцима. 

Прочитајте још: Да ли имате кукурузно брашно? Нећете веровати шта можете њиме да ОЧИСТИТЕ

Са другим састојцима деловање сода-бикарбоне може бити још израженије и учинковитије.

Сода бикарбона за кандиду у устима

Лек се припрема тако што се у једној чаши од 200 милилитара раствори доза фармацеутске соде бикарбоне. Направите раствор па ујутру и увече испирајте уста и грло раствором, па пљуните. За наслаге у устима код беба, стерилну газу ставите на прст, па умочите у раствор соде бикарбоне и прелазите лагано прстом преко језика.

Прочитајте још: ЧАРАПИЦА за шољу: Прави се ЛАКО, ево ОВАКО (ВИДЕО)

Сода бикарбона за вагиналну кандидијазу 

За лечење кандиде код мушкараца, лек се припрмема тако што се у једној чаши од 200 милилитара растворите фармацеутску соду бикарбону, а у другој воду и обичну со. Наизменично наносите једну па другу течност на гениталије и понављајте третман неколико пута сваког дана.

Прочитајте још: Један за купус салату, други одличан уз тропско воће... Шта све нисте знали о ЗАЧИНИМА?

Код жена је потребно направити раствор соде бикарбоне у истом односу, па шприцом убризгавати у вагину најмање 3 пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas