· · Komentari: 0
LEK IZ KUĆNE APOTEKE

Soda bikarbona UBIJA KANDIDU: Ova dva recepta rešiće vas ove GLJIVICE

Koristiti se u kulinarstvu kao sredstvo za dizanje testa, u lečenju, tačnije kao dodatak ishrani u terapijama kod raznih oboljenja...

1611611636_soda-bikarbona.jpg
Foto: Pixabay

Kandida tako može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema, pa čak i smrtnog ishoda. Prodiranje ove gljivice u krv osobe sa oslabljenim imunitetom može životno da ugrozi.

Može se koristi i kao terapija ili kao potpora, odnosno dodatak glavnoj terapiji...

Pročitajte još: Da li je bolje zaspati GLADAN ili SIT? Jedan način sprečava gojaznost

Ovaj zdravstveni problem uspešno se može lečiti sodom bikarbonom. Naučnici su uspeli da dokažu preko 70 različitih, korisnih osobina soda-bikarbone. Širok je spektar njenog delovanja, a svakako je najznačajiniji onaj vezan za zdravlje.

Foto: Pixabay

Pored toga što se može koristiti preventivno, može se koristi i kao terapija ili kao potpora, odnosno dodatak glavnoj terapiji. Može se koristi sama ili u kombinaciji sa drugim sastojcima. 

Pročitajte još: Da li imate kukuruzno brašno? Nećete verovati šta možete njime da OČISTITE

Sa drugim sastojcima delovanje soda-bikarbone može biti još izraženije i učinkovitije.

Soda bikarbona za kandidu u ustima

Lek se priprema tako što se u jednoj čaši od 200 mililitara rastvori doza farmaceutske sode bikarbone. Napravite rastvor pa ujutru i uveče ispirajte usta i grlo rastvorom, pa pljunite. Za naslage u ustima kod beba, sterilnu gazu stavite na prst, pa umočite u rastvor sode bikarbone i prelazite lagano prstom preko jezika.

Pročitajte još: ČARAPICA za šolju: Pravi se LAKO, evo OVAKO (VIDEO)

Soda bikarbona za vaginalnu kandidijazu 

Za lečenje kandide kod muškaraca, lek se priprmema tako što se u jednoj čaši od 200 mililitara rastvorite farmaceutsku sodu bikarbonu, a u drugoj vodu i običnu so. Naizmenično nanosite jednu pa drugu tečnost na genitalije i ponavljajte tretman nekoliko puta svakog dana.

Pročitajte još: Jedan za kupus salatu, drugi odličan uz tropsko voće... Šta sve niste znali o ZAČINIMA?

Kod žena je potrebno napraviti rastvor sode bikarbone u istom odnosu, pa špricom ubrizgavati u vaginu najmanje 3 puta dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.