Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пића

Зашто би требало да буде део наших рутина: Користи ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА

Зелени чај се сматра једним од најздравијих пића на свету. Пун је антиоксиданата који имају многе здравствене користи.

1630916773_Depositphotos_30543849_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Користи зеленог чаја

Садржи здрава биоактивна једињења

Зелени чај није само хидратантно пиће. Биљка зеленог чаја садржи низ здравих једињења који га чине здравим. Богат је полифенолима, који су природна једињења која имају здравствене користи, попут смањења упала. Зелени чај садржи катехин назван епигалокатехин-3-галат Катехини су природни антиоксиданси који помажу у спречавању оштећења ћелија. Ове супстанце могу смањити стварање слободних радикала у телу, штитећи ћелије и молекуле од оштећења.

Прочитајте још: Зашто је добар СОК ОД БРУСНИЦЕ: Поред укуса има и бројне здравствене предности

Може побољшати функцију мозга

Кључни активни састојак је кофеин, познати стимуланс. Кофеин утиче на мозак блокирањем инхибиторног неуротрансмитера који се назива аденозин. На овај начин повећава се активирање неурона и концентрација неуротрансмитера попут допамина и норепинефрина, Хеалтхлине.

Повећава сагоревање масти

Ако погледате листу састојака за било који додатак за сагоревање масти, велике су шансе да је тамо и зелени чај. То је зато што, према истраживањима, зелени чај може да повећа сагоревање масти и убрзати метаболизам.

Може да помогне у спречавању дијабетеса типа 2

Стопа дијабетеса типа 2 расте последњих деценија. Дијабетес типа 2 укључује повишен ниво шећера у крви, који може бити узрокован резистенцијом на инсулин или немогућношћу производње инсулина. Студије показују да зелени чај може побољшати осетљивост на инсулин и смањити ниво шећера у крви.

Прочитајте још: Зашто УРМЕ треба да постану наш дневни слаткиш? Пет сјајних разлога да их уврстимо у исхрану

Може помоћи у спречавању кардиоваскуларних болести

Кардиоваскуларне болести, укључујући болести срца и мождани удар, водећи су узроци смрти у свету. Студије показују да зелени чај може да побољша факторе ризика за ове болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas