Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
природа

Зашто ЧАЈ ОД КУРКУМЕ треба да постане део менија? Његове здравствене предности су велике

Куркума се сматра једном од набјлаготворнијих намирница из природе, а долази из тропске Јужне Азије И припада групи ђумбировки.

1617368391_Depositphotos_96754584_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Сматра се еликсиром, има антиоксидансно дејство и бројне здравствене погодности.

Благодети куркуме

Она не само да поспешује расположење, већ се користи у медицини за спречавање упала, гљивичних инфекција и има антимикотичко дејство. Зову је “жуто злато” због бројних предности које има. Она може да поспеши рад мозга, спречава згрушавање крви и лечи депресију. Многи лекари сматрају да помаже и код хипертензије, импотенције, лечи акне, смањује ризик од можданог удара, као и ризик од рака бубрега.

Прочитајте још: Побољшава варење, утиче на здравље костију... Зашто треба да заволимо КЕФИР?

Како се користи?

Куркума је пре свега зачин, који се најчешће додаје разним јелима ради лепшег укуса. Постоје бројни сосеви који се прирпемају уз месо, као и разне смесе, а чај од куркуме је један од најтраженијих. Поред тога може се додавати разним смутијима, у супу, кајгану, а може се посути и преко грилованог поврћа.

Прочитајте још: Решите се напетости и смањите ТАМНЕ ПОДОЧЊАКЕ за 30 секунди: Једноставно је

Како се прави чај од куркуме И зашто је популаран?

Познато је да куркума има противупална дејства, па је чај од ове намирнице погодан као лек за болове у грлу. Лекари сматрају да овај напитак може на најбржи начин да опорави упалне процесе и да је фантастичан као замена антибиотицима. Чај се припема тако што у прокувалу воду додате 2 кашике куркуме, а затим оставите 10 минута да се прохлади. Процедите га и додајте мед или лимун по жељи.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas