· · Коментари: 0
АЛЕРГИЈЕ

ЈОГУРТ и још девет ствари помажу против алергије, ево и како

Главобоља, секрет из носа, учестало кашљање и кијање, отежано дисање и хркање - све су симптоми алеригије које, када се јављају у пролеће, вероватно изазива полен. Руски доктор Генадиј Петрович Малахов нуди једноставно решење.

Depositphotos_13334745_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Цветање биљака подиже расположење код већине људи, али не и код особа које имају пате од поленске алергије. Алергија се јавља као реакција имунолошког система на полен који се удише или са којим се долази у непосредан контакт. Нажалост, алергија може да потраје од марта до октобра.

Прочитајте још: Руски научници дошли до невероватног открића: Уз помоћ ПЧЕЛА решите се реуматског бола заувек

Када се први симптоми алергије јаве, обично је касно и време је затерапију. Руски доктор Генадиј Петрович Малахов, међутим, препоручују превентиву природним путем која се започиње најмање недељу дана пре почетка сезоне алергија. Ова биљна терапија траје све док траје и сезона излагања алергенима.
Малаахов упозорава да особе које су алергичне на полен морају да се јаве лекару чим осете погоршање здравственог стања. Услед појачаних симптома алергије, сув кашљ може изазивати гушење.
Пре него што се, дакле, добије терапија треба набавити коприву, црни лук, ђумбир, куркуму и испробати руске рецепте.

Ђумбир је лековит Фото: Депозитфото

1. Јогурт

Важно је да у фрижидеру увек имате јогурт и да њиме започнете дан, а највише га конзумирајте у периоду кад природа пупи и цвета. Овај напитак јача имунитет, побољшава метаболизам, ублажава свраб и кијање.

Дан почните јогуртом.

У случају да нисте љубитељ овог напитка, добра замена су му кисело млеко, као и други производи богати добрим бактеријама.

2. Млеко, мед и ђумбир

У чашу топлог млека треба додати кашичицу меда и пола кашичице ренданог ђумбира. Добро промешати и пити увече пред спавање.

3. Чај од гинко билобе и ђумбира

Гинко билоба и ђумбир помажу астматичним и алергијским процесима. Гинко је најлакше користити као чаја. Од ђумбира се правити чај, а увек се комбинује са медом.

4. Капи коприве

Корен се вади у јесен, добро се опере од земље и суши на сунцу. Рецепт: за превенцију се препоручује од 20 до 30 капи коприве једном дневно (у води или соку). За лечење, као допуна редовној терапији, исти број капи се пије од два до три пута на дан.

Куркума се пије увече, а капи коприве током дана.

5. Напитак од куркуме

Помеша се кашичица куркуме, четвртина кашичице млевеног кардамома, млевених семенки коријандера и млевеног каранфилића и врло мало млевене љуте папричице. Све се прелије са два децилитра кључале воде. Промеша се и остави да одстоји пола сата. Додају се сок лимуна и две кашичице меда. Пије се увече, пре спавања.

Чен дневно Фото: Депозитфото

6. Црвене паприке и киви
Витамин Ц јача имуни систем који делује као природни антихистаминик. Препоручена доза Ц витамина износи до два грама дневно. У свакодневну исхрану треба уврстити што више воћа и поврћа која садрже витамин Ц, а то су лимун, црвене паприке, киви, дуње, јагоде, купус, спанаћ, броколи...

7. Чен белог лука

Бели лук помаже код ринитиса који је обично праћен зачепљеним носем и отежаним дисањем. Један чен дневно током неколико недеља ојачаће имунолошки систем.

8. Чаша вина

Кверцетин је природни антихистаминик, који сузбија алергијске реакције и блокира синтезу. Има га у вину, јабукама, цитрусима, црном луку, зеленом чају...

Календар алергија
Леска, јова, тиса и чемпрес цветају у фебруару и марту.Јасен, бреза, платан и храст цветају у априлу.Алергични на полене трава имају највише тегоба током маја и јуна.Особе чији имунолошки систем реагује на полене амброзије, пелина, коприву, ниског и високог корова и боквице, највеће проблеме имају од јула до краја септембра, чак и током октобра.

9. Инхалација камилицом

Када је полен најактивнији треба се инхалирати паром. У пола литра воде дода се кашичица сушене камилице. За инхалацију се могу користити и етерична уља лаванде, ђумбира, чемпреса...

10. Без дима

Избегавајте излагање дуванском диму, јаким парфемима и хемикалијама које додатно иритирају организам.

Прочитајте још: У царској Русији важио је за ИЗУЗЕТАН ЛЕК, а излечио је Чехова и Толстоја - сада га можете спремити сами код куће

Људи који паде од поленске алергије имају надражену слузокожу, а доктор Молохов даје занимљив савет: суви лист ловора запалите у теглу и напустите просторију. Вратите се после десетак минута када лист изгори и за собом остави мирис који опушта слузокожу, умирује стрес и главобољу.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.