Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАНИКА

ПЕТ савета како се изборити са НАПАДОМ ПАНИКЕ: Кесу у џеп и откопчајте ДУГМЕ

Стрес који смо доживели током самоизолације је изазвао психичке тегобе. Једна од последица су учестали напади панике

1597312541_Depositphotos_278231930_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Док су неки људи због карантина изгубили радна места, други су добили дупло више посла - а то су психотерапеути и психијатри. Стрес који смо доживели током самоизолације је за многе резултирао здравственим тегобама - психичким и физичким.

Прочитајте још: ЗА СРБЕ СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА! У овом хотелу деца бораве БЕСПЛАТНО, а добија се и ПОСЕБАН ПОПУСТ (ФОТО)

Једна од последица са којом се људи суочавају након пандемије су учестали напади панике.

Прочитајте још: СОК од овог дрвета, које расте широм СРБИЈЕ, помаже људима да буду СРЕЋНИ и ЛЕПИ

Психолозима се најчешће људи обраћају због напада панике. Пацијенти су се жалили на јаки осећај ужаса који их је буквално паралисао. Људи су мислили да током напада губе разум или чак и умиру. Поред преплављујућег страха они су осећали и физичке симптоме: гушење, лупање срца, мучнину, појачано знојење, укоченост, замућен вид, болове у грудима и стомаку.

Перфекционисти где сте?
У групи ризика су и перфексионисти који очекују превише од себе и  других. Тежња ка савршенству преоптерећује психу и на крају исцрпљује организма.
Паничан напад изазива стрес који се накупио.

Психолози су објашњавали: панични напади су проузроковани стресом који се акумулира у организму током дужег времена. Чак и када се живот формално враћа у нормалу, експлозије јаког страха не престају: човек може да пати од њих годинама.

Паника "напада" људе који не подносе промене.

Не потпискујте стрес Фото: Пиксабеј

Највише су нападима панике изложени људи са високим нивоом анциозности. Они имају претерану потребу за контролом, не подносе осећај несигурности и доживљавају изненадне промене у животу као велики стрес.

Прочитајте још: Откривамо вам ТАЈНУ Путиновог ЧАЈА: Увек га носи са собом у БЕЛОМ ТЕРМОСУ, а ево ШТА ЛЕЧИ

Напад панике може да задеси човека било где: на послу, код куће, у превозу. Психолози саветују: будите припремљени и запамтите неколико једноставних правила.

  1. Подсетите себе: од паничног напада није умро ниједан човек на свету. Иако вам лупа срце, нећете доживети инфаркт. Напад панике је реакција мозга на психички умор и стрес. Неће трајати више од 5-10 минута.
  2. Седите на удобну столицу или кауч у максимално опуштеној пози. Откопчајте каиш и дугме на врату. Стегните песнице 10 пута.
  3. Дишите у папирну кесу: угљен диоксид смирује живце, али не претерујте!
  4. Ако имате честе нападе панике, носите са флашицу са смирујућим чајем или тинктуром од валеријане, срдачице или мелисе.
  5. Парадоксално, али - немојте да се борите с осећајем страха. Напротив, опустите се и доживите га. Тада ћете схватити да он вас не убија.

Прочитајте још: КОРЕН ИЗ ПАКЛА лечи ране, ТУМОР КОЖЕ и главобољу, а примена је ЈЕДНОСТАВНА

Што мањи страх - то слабији напад. На такав начин ћете мало по мало решити свој проблем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas