Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

8 навика продуктивних, срећних и енергичних људи

Срећа је попут одласка у теретану.

1612527020_Depositphotos_96889914_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Срећа је попут одласка у теретану. Морате свакодневно да тренирате, није препоручљиво да га дуго остављате по страни, а што га више будете вежбали, то ће бити боље.

Прочитајте још: Ублажава симптоме депресије и нервозе: Колико дневно треба да читамо?

Бити срећан и осећати се продуктивно значи самоостварење, достизање циљева људског бића. То је стање великог духовног и физичког задовољства. Ово стање не зависи од тога шта ваша компанија ради за вас, не зависи од вашег партнера, од ваших родитеља. Зависи од вас, ваших мисли, ваших навика и ваших одлука.

Прочитајте још: Нефролог Нада Димковић о ефикасном лечењу уринарне инфекције: Осам савета и један препарат

Ритуали су одличан начин да себи створимо структуру, прилику да направимо позитивне промене у свом животу, створимо формулу да се осећамо боље и постигнемо своје циљеве. Тајна је учинити ове ритуале делом наше свакодневне рутине. Навике идентификоване у ритуалном систему срећних, продуктивних и енергичних људи:

1. Имају јасну јутарњу рутину 

То је мноштво активности које креирате за себе, пре него што започнете свој дан. Активности које вас воде до сјајног дана и које некако успостављају позитивно размишљање. Хидрирајте тело, медитирајте, вежбајте, здрав доручак, читајте, разговарајте са децом, пијте чај са партнером. Све то пре друштвених мрежа, телефонских позива...

Прочитајте још: Како би вам живот био здравији потребно је придржавати се неких правила

2. Створите дневну рутину

Увидите како желите да се осећате данас. Утврдите како желите да искористите данашњи дан, како бисте могли да имате већи утицај на људе са којима ћете данас имати контакт. Сазнајте како се на корак можете приближити својим циљевима. Дефинишите квалитет и учесталост мисли које желите да одржавате током дана. Ова једноставна пракса омогућава нам да будемо пажљивији током дана, контролишемо своје поступке и постижемо своје циљеве.

3. Физичка активност

Фото: Депозит

Било да је то јутарња рутина или у неко друго доба дана, али се бавите физичком активношћу најмање три пута недељно. Наука доказује да вежбање оптимизује мозак, расположење и способност концентрације, што оптимизује перформансе. Око 78% људи који себе сматрају изузетно срећним баве се физичком активношћу најмање три пута недељно. Харвард каже да су аеробне вежбе кључне за мозак, баш као и за срце. Сузбија депресију и стрес и смањује анксиозност.

Прочитајте још: Јована Јестровић упозорава: Лепо им је кад су САМИ, а када схвате да немају никог лече се годинама

4. Бирају добру храну за мозак: више воле природну, непрерађену храну

Здрава прехрана повезана је са бољим самопоштовањем и мање емоционалних проблема и већом продуктивношћу. Без обзира на телесну тежину, здрава исхрана је чин самопоштовања и љубави према себи. Оно што једемо повезано је са нашим здрављем, нивоом енергије, концентрацијом и расположењем.

5. Имају квалитетне личне односе

Најдужа Харвардова студија среће открила је да су здраве везе најдоследнији предиктор срећне особе. Утврђено је и да имамо неколико блиских односа који нам помажу да живимо дуже и квалитетније. Дакле, везе у нашем животу чине живот вредним.

Прочитајте још: Психијатар Ивана Сташевић Карличић отркрива КОЈИ су људи склони ДЕПРЕСИЈИ

6. Они су заузети, али не журе

Истраживања показују да ћете се, ако непрестано журите, осећати исцрпљено. Најбоље је када живите продуктиван живот, али угодним темпом. Проширите зону удобности, али не толико да се осећате преплављеним. Најбољи савет овде је да кажете "не" оним стварима због којих нисте узбуђени.

7. Редовно праве паузе

Иако су страствени у свом послу, поштују распореде и излазе и бистре свој ум током дана одмичући се од екрана у одређено време.

Прочитајте још: КАФА И КОФЕИН – Ево када смо претерали!

8. Тренирајте  ум

Медитирају, захваљују се, обраћају пажњу на своје мисли. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas