· · Komentari: 0

Ako želite da se rashladite popijte ČAJ: Ovo su razlozi zašto bi trebalo da pijete tople napitke leti

Ovo su razlozi zbog kojih bi trebalo da pijete tople napitke leti

1660050859_pexels-freestocksorg-405238.jpg
Foto: Pexels

Kada je vreme toplo, jako je bitno unosti dovoljnu količinu tečnosti i pokušati da ne pregrejete telo na suncu. Bez obzira što u trenutku kada vam je vruće sve što želite je hladni napitak ili možda sladoled, ovo i nije tako dobra ideja.

Naime, kada popijete i pojedete nešto hladno, vaše telo počinje da se zagreva da bi nadoknadilo razliku u temperaturu, dok kad popijete nešto toplo dolazi do suprotnog efekta.

Ovu su još neki od benefita šoljice toplog čaja.

Pomaže da se ohladite

Kada pijete čaj, više se znojite. Ova činjenica se verovatno mnogima neće dopasti, međutim znoj ima važnu funkciju-pomaže telu da se ohladi.

Pomaže u poboljšanju metabolizma

Većina azijskih naroda pije tople napitke uz obroke. To pomaže u apsorpciji vitamina i u borbi protiv zadržavanja viška vode u telu, te je dobro ovu naviku usvojiti.

Foto:Pexels

Bori se protiv infekcija

Vrući čaj može poboljšati naš imuni sistem.

Sprečava probleme reproduktivnog zdravlja

Topli čaj podstiče zdrav protok krvi u telu i pozitivno utiče na menstruaciju, za razliku od hladnih koji mogu izaizvati menstrualne nepravilnosti.

Pročitajte još: DETOKS NAPITAK od kog će vam CELULIT NESTATI: Potrebno je da ga pijete 3 puta nedeljno, a sastojke imate kod kuće (RECEPT)

Pomaže u gubitku težine

Čaj sadrži flavonoide. To su biljni pigmenti koji pomažu telu da brže i bolje razlaže masti. Takođe u mnogim vrstama čaja postoji kofein, koji nas tera da se više krećemo.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.