Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Ако сте оперисали СЛЕПО ЦРЕВО морате пити ОВО сваки дан

Слепо црево има важну функцију у организму иако се, до сада, мислило да је небитно.

1595245577_jogurt.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Уколико вам је одстрањено слепо црево, с времена на време би требало да пијете пробиотике и нарочито јогурт, јер овај "некорисни" орган, ипак, има своју функцију.

Прочитајте још: У РУСИЈИ се штите од КОРОНЕ леком који кошта 150 ДИНАРА

Доктор Драган Гуњић, хирург Прве хируршке клинике у Београду, каже да слепо црево има своју улогу у имунолошком систему:

Слепо црево је битно, јер размножава корисне бактерије које настањују цревну флору.

- Овај орган обично се сматра небитним, јер је током развоја закржљао, а због његове цевасте структуре, представља одличан терен за размножавање бактерија које нормално настањују цревну флору, што може да има кључну одбрамбену улогу код неких цревних инфекција, као својеврстан резервоар "добрих" бактерија - објашњава др Гуњић.

Пијте јогурт, веома је користан Фото: А. М.

Акутна упала слепог црева, која је праћена болом, повишеном телесном температуром и отежаним кретањем, по правилу се решава одстрањивањем овог органа - апендектомијом.

- После одстрањивања слепог црева, пацијент може да има одређене тегобе као последицу поремећене цревне флоре, тако да употреба пробиотика може да буде од користи у оваквим стањима - каже др Гуњић.

После операције човек има поремећену "флору".

Али, свакако апендектомија не подразумева неопходност узимања ових супстанци редовно и трајно.
Слепо црево (apendiks vermicularis) јесте цревуљак, израслина у виду црева, дужине око осам центиметара и дебљине око седам милиметара.

Прочитајте још: Потврђено! Од тога како ХОДАТЕ зависи да ли ћете се заразити КОРОНОМ - постоји ОБЈАШЊЕЊЕ

У слепом цреву се "производе" добре бактерије и засада је то једина његова позната улога, мада многи тврде да слепо црево уопште нема активну улогу у организму. Када се поремети равнотежа бактерија у слепом цреву, може да дође до инфекције и појаве слузи која може да зачепи спој са дебелим цревом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas