Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕЧИЈА ТЕРАПИЈА

Антивирусна бомба за јачање ИМУНИТЕТА КОД ДЕЦЕ (РЕЦЕПТ)

Иако су природни састојци и лековити препарати из природе увек боља опција у односу на сирупе, медикаменте и антибиотике, приликом избора препарата за децу мора се бити посебно обазрив...

1631832358_Depositphotos_6150618_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

ЈАК имунитет код деце је кључан за очување здравља деце, посебно у већим колективима, вртићима и школама у време пролећних инфекција и светске пандемије корона вируса која не јењава. Иако су природни састојци и лековити препарати из природе увек боља опција у односу на сирупе, медикаменте и антибиотике, приликом избора препарата за децу мора се бити посебно обазрив. Упркос лековитим својствима, поједине биљке и састојци који се у њима налазе нису препоручљиви за децу.

Прочитајте још: Псоријазу у Србији има 140.000 људи, а биолошки лекови су спас за оболеле

Антивирусна бомба за децу

За припрему антивирусног напитка потребна су два лимуна, непрскана јер с користе заједно са кором, 200 милилитара природног пчелињег меда, 1 средњи корен ђумбира и стаклена тегла запремине од пола литра. 

Лимун само добро оперите, а ђумбир огулите, па их исецкајте на ситне кришке или комаде. Самељите у блендеру или штапним миксером, додајте мед, па све заједно добро промешајте. Смесу ставите у чисту теглу и поклопите поклопцем. Чувајте у фрижидеру.

Прочитајте још: Остало вам је зимнице? Направите укусну чорбицу од ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА (РЕЦЕПТ)

Можете узимати по 1 кашику дневно, а деци дајте 1 кашичицу. Такође, можете ставити у чај и друге топле напитке. 

Прочитајте још: Ако вам сметају промене времена набавите 7 руских чајева којих има у Србији

Лимун поред витамина Ц садржи органске киселине, одлично јача имунитет и препоручен је код прехлада. Ђумбир је апсолутно магичан и вишеструко користан корен. Он стимулише секрецију мукуса и на такав начин ублажава кашаљ и олакшава бол у грлу. Ђумбир поседује антибактеријска, антигљивична и антитоксична својства, због тога се користи као превенција грипа и прехладе. Ђумбир је антихистамин и због тога се користи код алергија Хемијски састојци у ђумбиру су корисни у спречавању процеса биосинтеза простагландина, који је одговоран за настанак упале.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas