· · Коментари: 0

БОКВИЦА, један од моћнијих лекова из природе: Пар рецепата који ће вам баш ПОМОЋИ!

Има заиста широку примјену код разних тегоба.

1631256457_bokvica.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе

Лековити део боквице је корен који се вади целе године, али и листови се користе пре, те за време цветања, а семе после сазревања.

Данас са вама делимо неколико изврсних рецепата од боквице:

Зелени сок од боквице

Сок од боквице припрема се тако што се добро изгњечи 200 г листа боквице са по 100 г коприве, маслачка и столисника.

Садржај се истисне кроз чисту ланену крпу, процеди и затим прокуха уз скидање пене, која се скупља на површини. Додају се две велике кашике меда, па се садржај поново кува, док се не згусне. Када се охлади, сипа се у флаше, а да се не би покварио, у сваку боцу дода се чашица ракије. Пре употребе помеша се са топлом водом, у односу пола-пола.

Лечење хемороида

Боквица је један од главних топичких лековитих средстава западног биља, које се користи као лосион, маст, облог или облог за посекотине и модрице. Може се локално примењивати ​​код хемороида и чира на кожи.

Боквица је такође велика помоћ здравој пробави!

Зато спремите и ви неки од моћних препарата од боквице.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.