· · Коментари: 0

Чај од РУЗМАРИНА вам може помоћи код многих здравствених проблема: Напитак идеалан за реуму, надутост и пробаву

Чај са бројним делотворним дејствима

1669905225_Foto-Shutterstock-ruzmarin.jpg
Фото: Схуттерсток

Чај од рузмарина ефикасан је у лечењу многих здравствених тегоба.

Рузмарин је лековита и зачинска биљка, а рузмаринов чај користи се за ублажавање бројних тегоба. Ту спадају, пре свега, пробавне тегобе (надутост, успорена пробава), затим реуматске тегобе, као и проблеми са жучи.

Рузмарин подстиче излучивање мокраће и позитивно делује на јетру, а ефикасан је и против бактерија и гљивица. Овај чај посебно се препоручује деци код које је дијагностикована малокрвност, као и код недостатка апетита.

Чај од рузмарина показао је и да позитивно утиче и на циркулацију, па се саветује женама које имају проблеме са менструалним боловима, али и са изостанком менструације, да га такође конзумирају.

Прочитајте још: Грешка коју сви праве када додају лук у јело: Због тога постаје горак и тежак за пробаву

Ова биљка подиже притисак, а омогућава и бољу концентрацију и памћење. Поједина истраживања показала су да веома позитивно утиче на мозак и да јача имунитет.

Препоручује се да се дневно пију две шоље чаја од рузмарина, али трудницама и дојиљама саветује се да га избегавају.

Кад год је могуће, саветује се да бирате свеж рузмарин уместо сушеног, јер је богатији укусом и аромом. Пре самог кувања, рузмарин исперите под млазом воде и осушите.

У већини рецепата потребне су иглице рузмарина које можете једноставним потезом руке одстранити с гранчице.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.