Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ

Да ли ваше омиљено пиће изазива НАЈГОРИ МАМУРЛУК? Шта очекивати од сваког пића

Тешко је избећи да се осећате лоше ако претерате са пићем.

1639475552_drinks-gfdcca04de_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Нека пића ће вас оставити у бољем стању од других, тако да је вредно знати да ли ваше омиљено може изазвати озбиљнији мамурлук пре него што наручите ту чашу.

Мамурлук, наравно, пре свега зависи од количине попијеног алкохола и чињенице да ли сте поред тога пили и воду. Међутим, ствари као што су садржај шећера и процес ферментације вашег напитка могу направити огромну разлику.

Сазнање да тамнија пића могу учинити да ваш мамурлук потраје дуже, или да ће слатки напици додати још више бола је нешто на чему ћете бити захвални.

Тамнија и жешћа пића

Већа је вероватноћа да ћете следећег дана имати болове у мишићима и мучнину.

То је зато што тамнија пића имају више конгенера у себи, који су нуспроизводи процеса ферментације који се користе за њихову производњу.

Прочитајте још: ТРЕНУТНО ОЛАКШАЊЕ: Када осетите висок притисак, на ноге ставите ОБЛОГ од 1 МОЋНОГ САСТОЈКА

Рум, виски, црно вино и ракија су кривци ове категорије.

Они могу учинити да ваш мамурлук траје дуже, јер ваше тело мора да разгради алкохол и сродне материје. То може изазвати главобољу, мучнину и болове у мишићима још болнијим.

Они такође могу бити токсични и ометати покушаје вашег тела да се поправи следећег дана.

Црно вино

Познато је да црно вино сутрадан оставља пијанце болне главе. Али зашто?

Има природне елементе који се називају тирамин и хистамин који вас често могу оставити са главобољом следећег јутра због ограничења крвних судова.

Неки људи чак кажу да добију главобољу или мигрену у року од 15 минута након што попију чашу.

Кери Бисон, нутрициониста, рекла је за МаилОнлине да би органско црвено вино могло бити боља алтернатива.

Рекла је: „Алкохол може смањити нивое пријатељских бактерија у нашим цревима, али исто тако могу и оне намирнице које иду руку под руку са алкохолом – са високим садржајем шећера, високим садржајем масти и тешко обрадивим – стварајући двоструки напад на црева и пријатељске микробе. који тамо живе. Међутим, бирајући органско црно вино показало се корисним у малим количинама."

Кувано вино

Већа је вероватноћа да ће вас овај празнични напитак учинити уморним, са вртоглавицом и осећајем зиме у костима.

То је зато што, иако у себи има мање алкохола након загревања, кувано вино има више шећера поред природних шећера због чега вам шећер у крви расте.

Ово може изазвати хипергликемију, што је реакција вашег тела на превише или премало глукозе у крвотоку. Може вам дати гадне симптоме следећег дана док ваше тело покушава да се опорави.

Ако желите да ниво шећера у крви буде уједначенији, боље је изабрати бистра алкохолна пића без појачивача укуса и шећера.

Текила

Сада, ово би могло бити победник. Ако не полудите превише, могли бисте се пробудити без мамурлука уз текилу.

То је зато што ако пијете квалитетне верзије, пиће од 100 посто агаве има другачији процес ферментације.

Ово оставља мање шећера и конгенера, тако да се не осећате тако лоше следећег дана.

Све док не претерујете са чашицама и одржавате хидратацију, проћи ћете добро са било којим алкохолом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas