Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савти

Др Несторовић дао савет злата вредан за родитеље чија деца често користе АНТИБИОТИКЕ

Цревна флора је назив за комплексну заједницу микроорганизама који живе у нашим цревима.

1613728739_Capture.PNG
Фото: Принтсцреен / Yоу Тубе / Хаппy Тв
Oglas

Садржи стотине различитих врста микроорганизама, највише бактерија, али и гљивица и вируса.

Број ових микроорганизама достиже и 100 хиљада милијарди. Већина се налази у дебелом цреву. Научници истичу да цревна флора према механизму подсећа на функцију неког органа.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО доктор НЕСТОРОВИЋ за читаоце Новости даје савете: Ове ТРИ БИЉКЕ су кључне за јачање имунитета!

Др Бранимир Несторовић упућује на значај цревне флоре:

- Оно што је сад потпуно освојило науку је тзв. цревна флора. Ми смо сазнали да су наше бактерије у цревима критичан фактор развоја имунитета код људи. Сад је објављен чланак о томе да цревна флора мајке утиче на имунитет детета.

Шта то значи за родитеље? Што мање антибиотика! Деца која често добијају антибиотике до две године имају гомилу проблема са здрављем касније, то је сад потпуно јасно. Од гојазности, преко алергијских болести…

Људи се углавном рађају са уранотеженом цревном флором у којој лоше бактерије углавном не могу да нађачају оне корисне, али проблем настаје током живота када дође до дисбаланса цревне флоре, услед деловања многих фактора. Нездравих навика, лоше исхране и игнорисања симптома који могу бити штетни и за пробавни систем, али и за опште здравље.

Прочитајте још: Чај од БЕЛОГ СЛЕЗА: Лечи кашаљ, подиже имунитет, а у Србији се гаји на овим местима

Ова флора производи витамине, витамин К, и неке врсте витамина Б.

- Ми имамо у цревима око 3 килограма бактерија и оне свашта раде позитивно у нашу корист. Треба да их чувамо. Кажу да су највеће богаство које стекнете у животу ваше цревне бактерије. Човек има од 800-1000, а ако је баш срећан човек и 1200 врста тих бактерија. Кад паднете да 200, онда почињу тешке болести. Данас знамо да морате да чувате те бактерије. И ту сад долазимо до оног што мене фасцинира, а то су те древне мудрости наших баба и деда – бели лук који је најбољи извор пробиотика на свету, а они су храна за корисне бактерије - истиче др Несторовић.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas