Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДМОР

Спавање је штетно по здравље?

Резултати исраживања на Универзитету у Колораду показали занимљиве податке да је спавање штетно?

1612264438_Depositphotos_76982273_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Вецћина нас се радује спавању викендом након дуге недеље рада. Али недавна студија открила је да би ово заправо могло бити контрапродуктивно.

Прочитајте још: Плашили су нас јајима, а сада признају да су ПОГРЕШИЛИ! Ево шта је права ИСТИНА

Већина мисли да ће се добро осећати ако се наспава, али једно недавно истраживање је открило да ово заправо и није тако добра идеја.

Испитаници су подељени у три групе

Заиста је добар осец́ај када се лежи, али то не значи да је то заправо добро за тело.

Добровољци су се поделили у три тест групе

Истраживач са Универзитета у Колораду, недавно је доказао да спавање у ствари може бити штетно за тело и потпуно непотребно. Како је његов тим дошао до овог тужног закључка? Истраживачка група коју је водио посматрала је начине спавања и понашање 36 здравих одраслих током девет ноц́и. Ове групе одраслих су потом подељене у три групе:

Једни су спавали по девет сати ноћу.

Првој група је било дозвољено да спава девет сати ноћу, друга група је смела да спава око пет сати и коначно, трећа група која је помешала то двоје, тј. спавали су пет сати ноц́у током недеље и колико су желели током викенда.

Прочитајте још: Од ове болести се свакодневно РАЗБОЛИ 4 и УМРЕ једна Српкиња, а ИЗЛЕЧИВА је у 99% случајева!

Резултати су показали да више спавања викендом заправо нема позитивних утицаја на метаболизам тела. Заправо се догађа супротно. Дуго спавање је заправо прилично штетно и истраживачи су приметили "смањење осетљивости на инсулин". То значи да је тело теже разграђивало шећер у телу.

Мозак заостаје између викенда и радних дана.

Зашто?

Чини се да наш мозак доживљава неку врсту заостајања између радних дана и викенда. Ово кашњење доводи до "десинхронизације, јер сан спречава да тело буде изложено јутарњој светлости.“ Стога је заправо боље увек устајати отприлике у исто време како тело и мозак не би требало да се врате у ритам сваке недеље. Редовним буђењем можете научити да се борите против умора који би вам могао помоц́и да мање спавате, али осец́ате се буднијим.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas