Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Јогурт за имунитет, млеко за мишиће, а знате ли за шта је добар сок од вишње?

Свако пиће је за нешто добро.

1615973096_cherries-390952_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Свако пиће има другачије деловање на организам, па тако једни могу да буду умирујући и успављујући, а други ће нам дати енергију, подстаћи ће крвоток, а неки ће умањити мучнину. Водич кроз најбоља прића за сваку ситуацију осмислила је Никол Мекдермот, нутрициониста, пише Хуффпост.цом

Прочитајте још: Штити организам од болести: Ево због чега је здраво да пијете какао

Млеко за мишиће

Млеко је одличан напитак за конзумацију после тренинга, јер протеини "wхеy" и "касеин" који стимулишу раст и јачање мишића. Најбоље је одабрати свеже и пуномасно млеко.

Вода за неугодан задах

Код појаве неугодног задаха, најчешћи је кривац дехидрираност која потиче размножавање бактерија у устима. Друга пића могу погоршати ситуацију нарушавањем природног ПХ у устима, истичу стручњаци.

Прочитајте још: Направите сируп од младе КОПРИВЕ, препородиће вам организам! Чисти јетру и крв, у потпуности ЈАЧА ИМУНИТЕТ!

Сок од вишње прије трчања

Код дужег трчања долази до замора мишића те недостатка електролита. Код оних који интензивно тренирају, најчешћи одабир су спортска енергетска пића, но једнак учинак имаће и домаћи сок од вишње, а осим тога убрзаће опоравак мишића након тренинга.

Лимунада је пуна витамина Ц и треба је пити редовно

Вода са содом бикарбоном за надуваност

Код проблема болова у стомаку, надутости и гасова, прва помоћ долази у облику соде бикарбоне. Малу количину соде бикарбоне - око четвртину кашичице потребно је размутити у 2 дцл воде.

Прочитајте још: Тмурно је и пада киша: Променљиво време квари расположење и сан, а постоји лак начин да то поправите!

Лимунада за више енергије

Витамин Ц у лимуну природни је додатак за повећање енергије у телу, а саветује се попити га одмах након цеђења. Иако се саветује за време прехладе, стручњаци истичу како је тада за лимун касно, већ га треба пити пре за јачање имунитета.

Камилицу немојте сладити

Јогурт за имунитет

Додаци бактерија чине овај напитак изузетно здравим и одличним савезником имунитета. Делује на уништавање гљивица, смањује упалне процесе и учесталост појаве инфекција.

Камилица за бољи сан

Чај од камилице народни је, али и проверени лек за лакше успављивање. Важно је чај не засладити, јер ће шећер имати супротан ефект и разбудити организам. Слично деловање има и чај од матичњака.

Прочитајте још: Које су предности СПАВАЊА БЕЗ ЈАСТУКА? Промена навике може да помогне

Чај од куркуме за бол у грлу

Код бола у грлу важно је пити веће количине течности, јер сувоћа грла поспешује бол. Чај од куркуме одличан је народни лек јер ствара заштиту на слузници која смањује осећај гребања и пецкања.

Какао за опоравак

Након већих физичких напора, болести или само осећаја исцрпљености, добро је попити какао или чоколадно млеко. Оно је одлично због добро односа угљених хидрата и протеина, који телу дају енергију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas