Oglas
Oglas
· · Коментари: 1

Како победити ЕШЕРИХИЈУ: Др Зоран Џамић открива рецепт против упорне и опасне бактерије

Због чега се јављају уринарне инфекције? Узрочници уринарних инфекција су различите бактерије и гљивице из рода Candida, али и микроорганизми као што су Хламидија, Микоплазма и Уреаплазма који последњих година све чешће узрокују хроничне (понављане) уринарне инфекције.

1620843485_dr-zoran-1.jpg
Фото: промо
Oglas

Проф. др Зоран Џамић, специјалиста урологије, редовни професор Медицинског факултета у Београду и Директор Клинике за урологију Клиничког центра Србије упозорава на важност адекватног лечења уринарних инфекција и  открива на који начин се бактерија Escherichia Coli успешно може савладати.

Escherichia Coli је на првом месту, јер је у 80% случајева узрочник и некомпликованих и компликованих уринарних инфекција нарочито код жена.

Као и други узрочници, и Escherichia Coli  је нормални становник нашег дебелог црева, али не проузрокује код сваког уринарну инфекцију. Има специфичну грађу, неколико стотина бичева који омогућавају да се закачи за слузокожу уринарног тракта и ту размножава.
 
Последице уринарних инфекција су многобројне и могу се посматрати на милионском нивоу, једна од њих је поремећај инфертилитета (неплодност) поприлично узрокован и повећаним бројем уринарних инфекција, тако да глобално уринарне  инфекције проузрокују потребу за адекватним збрињавањем.

Проф. др Зоран Џамић

Када и на који начин се лече уринарне инфекције? 
До скора се сматрало да концетрација од преко 100.000 ових бактерија у 1 мл урина подразумева постојање уринарне инфекције коју треба третирати. Данас се сматра да сваку уринарну инфекцију која даје симптоме независно од броја бактерија треба лечити. 

Пецкање пре и после мокрења, учестало и хитно мокрење, распршавање млаза током мокрења,  капање на крају мокрења, непријатан мирис и појава крви у мокраћи су симптоми активне уринарне инфекције. Са друге стране, мора се водити рачуна о врсти микроорганизма, и његовој штетности у одређеним деловима уринарног тракта.

Уринарне инфекције се лече антибиотицима. Међутим, због претеране употребе антибиотика, догодило се да су бактерије нашле начин да се измене и избегну дејсто антибиотика како би преживеле. Бактеријска резистенција је настала баш због тога, јер смо превише користили антибиотике дуги низ година, па сада Escherichia Coli која има десетина својих подтипова више не знамо фактички на прави начин да лечимо. 

На другој страни, последње 2 године постоје ограничења за употребу неких стандардних антибиотика који се користе у лечењу уринарних инфекција, са упозорењем да их не треба користити код некомпликованих инфекција, јер имају нежељене ефекте, а и треба их чувати за теже форме болести.
 
Ови антибиотици су под опрезом зато што смо претретирали пацијенте. Препорука је и законска регулатива не давати тако јаке лекове у почетним фазама инфекције, ако они могу биљним препаратом да се излече. За препарате Пипем, Палин, Пипегал, показало се да имају изражене нус ефекте и они су повучени са тржишта и не користе се.

Стандардни антибиотици се ординирају пацијентима на основу добијене уринокултуре. Примера ради, Bactrim који је дуго био у запећку због својих токсичних и нежељених дејстава, иако нису јака, сада се вратио на мала врата. 
Из свега овога произилази закључак да се код уринарних инфекција веома цене природни, али ефикасни третмани.

И поред тога што је лекар дужан да се придржава уринокултуре, док чека резултате, пацијенту са некомпликованом уринарном инфекцијом, може да препоручи и безрецептни лек или неки други природни, биљни препарат.


Прописивањем биљних препарата као што је Naturoplex® пацијенту са симптомима некомпликоване уринарне инфекције, док се чекају резултати уринокултуре (некада и 72х), може помоћи у спречавању разбуктавања (ширења) инфекције.

Идеја је да свако од нас жели да се лечи препаратима који су мање токсични, или потпуно нетоксични, који немају нежељен ефекте, а то је заправо заштитини знак биљних препарата свуда у свету. Са друге стране, последњих година је популарна  идеја комедикације – да се све чешће уз  антибиотике препоручује и употреба одређених биљних препарата, јер се на тај начин може помоћи дејство антибиотика. Наиме, и сами биљни препарати помажу против бактерија, и утичу на побољшавање општег имунолошког статуса организма, и на тај начин помажу антибиотицима да буду ефикаснији.

Биљни производ као што је  Naturoplex® је клинички испитан и доказан да помаже код некомпликованих инфекција мокраћних канала и бешике.¹

У бројним клиничким студијама на значајном броју пацијената доказано је дејство Naturoplex®  а код уринарних инфекција како самостално, тако и у поређењу са стандардним антибиотицима Левофлоксацином, Офлоксацином, Норфлоксацином  и другим.¹

Препоручује свим женама младе животне доби, женама током целог репродуктивног периода, женама у постменопаузалном периоду које имају акутне уринарне инфекције, али и мушкарцима са проблемом хроничног простатитиса. Naturoplex® својим активним састојцима ефикасно помаже да се смање тегобе, спречи беспотребно стварање  резистенције (отпорности бактерија) и сачувају антибиотици за озбиљне форме болести. Одмах по излечењу инфекције, код жена којима се оне често понављају, савет је вишемесечна употреба капсула Naturoplex®  бруснице.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas