Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Који је најбољи положај за спавање? Ево шта треба да знају сви са боловима у леђима

Током сна наше тело ради на обнављању и "поправљању". Положај у коме спавамо може да помогне или одмогне том процесу, у зависности од тога колико ефикасно подржава природну закривљеност ваше кичме

1702645981_shutterstock_708734755.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Важно је да одаберете положај за спавање који помаже вашем телу да се опорави. Одговарајуц́и положај за спавање може ублажити стрес на кичми, док нездрав положај може повец́ати бол или укоченост у леђима, рукама или раменима, а све истовремено доприноси лошијем квалитету сна.

Који је најбољи положај за спавање?

Најбољи положај за спавање је онај који промовише здраво поравнање кичме од кукова, па све до главе. Постоје неке позиције које се сматрају здравијим од других. Конкретно, спавање на боку или леђима се сматра кориснијим од спавања на стомаку. На тај начин је лакше држати кичму уравнотеженом, што ублажава притисак на кичму и омогуц́ава вашим мишиц́има да се опусте и опораве, пише Слееп фоундатион.

Најбољи положај за спавање за болове у леђима

Уколико имате болове у леђима, сматра се да је боље спавати на боку са јастуком или ц́ебетом између колена.  Изаберите јастук са дебљином која одговара растојању између вашег врата и рамена. Са дебљим јастуком, ваш врат ц́е остати у равни са кичмом док спавате на боку, спречавајуц́и бол док одржавате правилно поравнање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas