Oglas
· · Komentari: 0

Koji je najbolji položaj za spavanje? Evo šta treba da znaju svi sa bolovima u leđima

Tokom sna naše telo radi na obnavljanju i "popravljanju". Položaj u kome spavamo može da pomogne ili odmogne tom procesu, u zavisnosti od toga koliko efikasno podržava prirodnu zakrivljenost vaše kičme

1702645981_shutterstock_708734755.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Važno je da odaberete položaj za spavanje koji pomaže vašem telu da se oporavi. Odgovarajući položaj za spavanje može ublažiti stres na kičmi, dok nezdrav položaj može povećati bol ili ukočenost u leđima, rukama ili ramenima, a sve istovremeno doprinosi lošijem kvalitetu sna.

Koji je najbolji položaj za spavanje?

Najbolji položaj za spavanje je onaj koji promoviše zdravo poravnanje kičme od kukova, pa sve do glave. Postoje neke pozicije koje se smatraju zdravijim od drugih. Konkretno, spavanje na boku ili leđima se smatra korisnijim od spavanja na stomaku. Na taj način je lakše držati kičmu uravnoteženom, što ublažava pritisak na kičmu i omogućava vašim mišićima da se opuste i oporave, piše Sleep foundation.

Najbolji položaj za spavanje za bolove u leđima

Ukoliko imate bolove u leđima, smatra se da je bolje spavati na boku sa jastukom ili ćebetom između kolena.  Izaberite jastuk sa debljinom koja odgovara rastojanju između vašeg vrata i ramena. Sa debljim jastukom, vaš vrat će ostati u ravni sa kičmom dok spavate na boku, sprečavajući bol dok održavate pravilno poravnanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas