Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БЕБЕ

Коначно РЕШЕН РЕБУС: Ево колико дуго БЕБА треба да СИСА

Једина мана дојења је у томе што мајка не може увек са сигурношћу да зна колико је беба у току дана стварно унела млека у организам, а колико се само играла.

1599920699_Depositphotos_10751698_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Стручњаци кажу да је углавном довољно око 15 минута активног сисања како би се дете заситило.

Прочитајте још: Данас их кажњавате БАТИНАМА, сутра ћете ЦРВЕНЕТИ због тога

Они препоручују да се на почетку води рачуна о томе да се устали синтеза млека. Због тога се саветује дојење на обе дојке, с тим што би прво једна морала да се испразни до краја како би беба унела калорично, енергетско задње млеко, а затим да се следећи подој започне дојком којом је завршен последњи.

Шта када заспи?
Маме често имају недоумицу да ли би требало да бебу оставе да спава уколико је заспала у току дојења, док стручњаци тврде да је потребно да је нежно пробуде како би наставила да се храни.
Бебу морате ставити правилно на дојку!

Да би се млеко стварало, врло је важно да се беба правилно стави на дојку - тако да у уста стави целу брадавицу са што већим делом ареоле, јер се тиме подстиче рефлекс отпуштања течности и умањује ризик од настанка рана на брадавицама.

За 15 минута се најде и сама пусти дојку.

После петнаестак минута дојења, беба би требало да се довољно најела, па обично сама пусти дојку.
Стручњаци препоручују да се дојење обавља у мирном и опуштајућом амбијенту, у лежећем или седећем положају. После тога је важно да се дојка опере млаком водом и осуши пешкиром или памучном пеленом.

Прочитајте још: Очеви, НЕ ПРАВИТЕ ОВЕ ГРЕШКЕ, јер ћете несвесно УПРОПАСТИТИ синове

У периоду дојења жене би требало да уносе што више течности, сезонско воће, зелено поврће, житарице, рибу, пилетину, говедину или посну свињетину и јагњетину, а да избегавају зачињену храну, кафу, цитрусе, алкохол, индустријске производе, бели лук, першун... Квалитет млека је у директној вези са исхраном мајке и њеним животним навикама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas