· · Komentari: 0
BEBE

Konačno REŠEN REBUS: Evo koliko dugo BEBA treba da SISA

Jedina mana dojenja je u tome što majka ne može uvek sa sigurnošću da zna koliko je beba u toku dana stvarno unela mleka u organizam, a koliko se samo igrala.

1599920699_Depositphotos_10751698_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Stručnjaci kažu da je uglavnom dovoljno oko 15 minuta aktivnog sisanja kako bi se dete zasitilo.

Pročitajte još: Danas ih kažnjavate BATINAMA, sutra ćete CRVENETI zbog toga

Oni preporučuju da se na početku vodi računa o tome da se ustali sinteza mleka. Zbog toga se savetuje dojenje na obe dojke, s tim što bi prvo jedna morala da se isprazni do kraja kako bi beba unela kalorično, energetsko zadnje mleko, a zatim da se sledeći podoj započne dojkom kojom je završen poslednji.

Šta kada zaspi?
Mame često imaju nedoumicu da li bi trebalo da bebu ostave da spava ukoliko je zaspala u toku dojenja, dok stručnjaci tvrde da je potrebno da je nežno probude kako bi nastavila da se hrani.
Bebu morate staviti pravilno na dojku!

Da bi se mleko stvaralo, vrlo je važno da se beba pravilno stavi na dojku - tako da u usta stavi celu bradavicu sa što većim delom areole, jer se time podstiče refleks otpuštanja tečnosti i umanjuje rizik od nastanka rana na bradavicama.

Za 15 minuta se najde i sama pusti dojku.

Posle petnaestak minuta dojenja, beba bi trebalo da se dovoljno najela, pa obično sama pusti dojku.
Stručnjaci preporučuju da se dojenje obavlja u mirnom i opuštajućom ambijentu, u ležećem ili sedećem položaju. Posle toga je važno da se dojka opere mlakom vodom i osuši peškirom ili pamučnom pelenom.

Pročitajte još: Očevi, NE PRAVITE OVE GREŠKE, jer ćete nesvesno UPROPASTITI sinove

U periodu dojenja žene bi trebalo da unose što više tečnosti, sezonsko voće, zeleno povrće, žitarice, ribu, piletinu, govedinu ili posnu svinjetinu i jagnjetinu, a da izbegavaju začinjenu hranu, kafu, citruse, alkohol, industrijske proizvode, beli luk, peršun... Kvalitet mleka je u direktnoj vezi sa ishranom majke i njenim životnim navikama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.