Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

КОШТИЦЕ које су прави извор здравља: Довољно је појести 5 дневно

Сматра се да кајсије јачају одбрамбени механизам нашег организма, те да јачају зубе и кости.

1605348285_Depositphotos_377542076_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Осушене кајсије су богате калијум – карбонатом, који је лековит за особе које пате од аритмије. Осим магнезијума, кајсије обилују и фосфором, што побољшава функције мозга, а комбинација ова два минерала је добра и за нормализацију крвног притиска. 

Коштице кајсије као лек 

Витамин Б17 је веома редак у исхрани људи, а веома је потребан за здраво функционисање нашег организма. Витамин Б17 који још називају и лаетрил или амигдалин регулише метаболичке процесе и успоставља хемијску равнотежу у организму.

Прочитајте још: Шта се дешава са нашим здрављем када смо дуго ПОД СТРЕСОМ?

Ову супстанцу је крајем прошлог века открио амерички научник Ернест Кребс, под претпоставком да може помоћи при излечењу најтежих обољења, као што је карцином. Управо овај витамин се у великим количинама налази у коштици кајсије.  

Фото: Депосит

Како користити коштице кајсије? 

Коштице кајсије је потребно сушити на сунцу 2 – 3 дана, а затим их истуцати и извадити унутрашњост. У коштици се налази меснато језго које изгледом подсећа на бадем, а исто толико је и здраво и укусно. Постоје слатке и горке коштице кајсије, слађе су наравно укусније, али горке садрже већу количину витамина Б17.

Не једите их на празан стомак.

Прочитајте још: Овај чудесни јутарњи напитак помоћи ће вам да решите потешкоће у организму и на кожи, а потребна су вам само два састојка

Здравим особама се препоручује конзумирање 5 – 7 коштица на дан. Уколико претерате са количином може се јавити главобоља и вртоглавица и због тога морате бити пажљиви. Такође водите рачуна да коштице никада не конзумирате на празан стомак. Најбоље их је конзумирати непосредно пре или после оброка. Препорука је и да се мешају са млевеним семенкама лана јер он помаже да организам боље апсорбује витамин Б17. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas