Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Добро погледајте особе које НЕ НОСЕ МАСКЕ: Иза свега може да је крије ДИЈАГНОЗА

Нова истраживања показала су да људи који се не баве мерама везаним за корона вирус, показују већи ниво окорелости, обмањивости и склони су преузимању ризика, што се упоређује са особинама социопата.

1599044670_Depositphotos_381824018_s-2019.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Према последњим истраживањима, људи који одбијају да носе заштитне маске и који се не придржавају социјалног удаљавања, према новим резултатима показују особине социопате.

- Социопата је израз који се користи за некога ко има антисоцијални поремећај личности (АСПД) и не могу да имају осећаје за друге особе. Често ће кршити правила или доносити импулсивне одлуке, а да се ни у једном тренутку не осећају кривим - каже професор Фабиано Коич Мигел са Универзитета у Лондрину, Бразил.Анкета је урађена на око 1580 одраслих Бразилаца, којима је постављено питање о поштовању мера корона вируса.

Прочитајте још: Због маске вам се појављују БУБУЉИЦЕ и МИТИСЕРИ? Савети како да решите проблеме са кожом

Фото: Деспоситос

Чак 1200 људи показало је разумевање за спровођење мера, док је 380 њих реаговало супротно. Према научницима, упаво ова група представља ризик за друштво, због недостатка бриге и помагању у смањивању смртних случајева.

Прочитајте још: Како су маске ПРОМЕНИЛЕ НАЧИН на који се ЖЕНЕ ШМИНКАЈУ? (ВИДЕО)

- Социјалне особине су посебан нижи иво емпатије и такви људи склони су бескрупулозности, преварама, али и преузимању ризика за поштовање мера. Ове особине објашњавају, делимично разлог, зашто се поједини људи и даље не придржавају мера, чак и када је смртност већа. 

Прочитајте још: Најмистичнији град на свету налази се 36 метара ПОД ВОДОМ (ВИДЕО)

Ипак, научници тврде да се овој анализи мора прилазити опрезно, јер нису сви људи који не носе маску социопате. Неки то не могу да поштују из здравствених разлога.  

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas