Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
неочекивано

На све ове ствари утиче једна ЖВАКАЋА ГУМА

Док се нису појавиле жвакаће гуме људи су жвакали смолу, лишће и восак

1601452687_Depositphotos_313997936_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Током 19. века у САД-у Америчка војска давала их је својим људима како би се смањила напетост, а од тада почињу да се шире целим светом. Стручњаци тврде како жвакање жвакаће гуме није само навика којом освежавамо дах, већ она утиче и на неке друге ствари у нашем телу.

Жваке без шећера убијају бактерије и штите од каријеса и упале десни, тако што се лучи додатна пљувачка која испире киселине и остатке хране. Оне са шећером би требало избегавати јер исти остаје на зубима, па се може развити каријес. Жвакање убрзава пулс и повећава проток крви - на тај начин се разбуђујемо, брже и боље мислимо и доносимо одлуке. Учинак није дуготрајан, али ако желите да побољшате концентрацију узмите жвакаћу гуму пре или током неког задатка.

Прочитајте још: Пазите шта једете док ПИЈЕТЕ ЛЕКОВЕ: Чоколаду заборавите, а не мешајте АНТИБИОТИКЕ и ЛИМУНАДУ

Стручњаци кажу и да помажу код мршављења јер смањују апетит.  Ако их конзумирате одмах ујутру, нисте толико гладни током дана, а будући да имају мало калорија можете их узети сваки пут када осетите потребу за грицкалицама између оброка.

Повећавају потрошњу енергије и убрзавају метаболизам. Ипак, будите опрезни - жвака не треба да буде замена за главне оброке у току дана.  Не можете да сакријете глад, посебно када постане интензивна, па се лако може догодити да се на крају дана преједете.

Додатна производња пљувачке помаже против јутарњих мучнина. Ипак, уколико имате осетљив желудац или сметње са пробавом избегавајте жвакање жвакаће гуме. Када жвачете, гутате ситну количину ваздуха и пуните желудац гасовима који могу узроковати надутост.

Прочитајте још: Обожавате КАФУ, али имате повишен НИВО ШЕЋЕРА? Одмах је проспите, ево и зашто

Симптоме горушице такође можете смањити жвакањем, јер тако смањујете количину киселине у једњаку - разређује се и неутралише киселина након тешке хране.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas