· · Коментари: 0
савети злата вредни

Осам ИНСТАНТ САВЕТА који ће вам помоћи да ПОПРАВИТЕ ТРЕНУТНО РАСПОЛОЖЕЊЕ и да се опустите

Не постоји прекидач који можете да притиснете и одмах постанете срећни, разумљиво

1654331568_to-laugh-g3c7dd4b19_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Међутим, наука је прешла дуг пут и открила неке изненађујуће, па чак и бизарне ствари које се могу користити за тренутно подизање расположења. Склоните тмурне облаке са пута и погледајте светлију страну живота.

Прочитајте још: Планирате луди ноћни провод? Ево шта треба да једете пре изласка да избегнете надутост и МАМУРЛУК

Ово су начини иза којих стоји струка, како да себи поправите расположење и нелагодан тренутак претворите у лагодан: 

1. Ставите коцку леда позади на врат

Постављање коцке леда на то тачно место на вашем врату је древна кинеска техника која се зове Фенг Фу. Верује се да помаже код многих проблема, укључујући главобоље, недостатак сна и побољшање расположења. Научна литература углавном помиње његове лековите моћи за локалне проблеме.

2. Помиришите мало свеже покошене траве

Показало се да мирис свеже покошене траве чини чуда у смислу подизања расположења и ослобађања од стреса. Постоје чак и покушаји да се направе спрејеви који хватају ову магију. Међутим, ово неће важити за људе који су алергични на полен и траву. 

3. Опустите језик у устима

Ако желите да прекинете негативан унутрашњи дијалог на секунд, покушајте једноставно да опустите језик у устима на неко време. Психијатри се слажу да ово може прекинути зачарани круг мисли које се врте у вашој глави и може вам помоћи да очистите свој ум.

4. Поправите своје држање - усправите се! 

Добро држање заиста чини да се осећате као победник. Истраживања показују да усправно држање може учинити да се осећате будније и ентузијастичније, да се осећате мање уплашено и да имате веће самопоштовање. Чак вам може помоћи да се осећате одлучније када се суочите са проблемом.

5. Ставите мало соли на језик

За људе који пате од тешких таласа анксиозности, чини се да једноставно стављање прстохвата соли на њихов језик може у великој мери помоћи ситуацији. Ово ангажује ваша чула и одвлачи вас од фокусирања на ствар око које паничите. Међутим, неки појединци могу искусити кратак дах због производње киселине коју стимулише со, зато будите опрезни.

6. Играјте се са земљом 

Ако желите да поправите расположење понекад морате да упрљате руке. Истраживачи из Велике Британије су открили да је „пријатељска“ бактерија која се обично налази у земљишту подстакла мождане ћелије да производе хемијски серотонин, који има сличан ефекат као антидепресиви. Дакле засадите своју башту или се играјте са саксијама у кући тако што ћете садити неко цвеће или зачинско биље. 

7. "Лептир" трик са рукама

Урадите ово са нама. Ставите руке на груди у овом облику лептира. Сада почните нежно, али ритмично да снимате једном руком, а затим другом. Ова техника се зове тапкање лептира и то је самоумирујућа вештина за опуштање тела и смиривање ума. Делује тако што активира наш парасимпатички нервни систем и може бити управо оно што вам треба следећи пут када будете панични или анксиозни.

8. Поједите мало чоколаде

Мало слаткиша за тај слатки живот. Чини се да посебно чоколада има неке веома снажне способности за подизање расположења. Антиоксиданс у чоколади ( ресвератрол) прави мешавину ендорфина и серотонина — хемикалија које вас чине срећним и задовољним.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.