· · Komentari: 0
saveti zlata vredni

Osam INSTANT SAVETA koji će vam pomoći da POPRAVITE TRENUTNO RASPOLOŽENJE i da se opustite

Ne postoji prekidač koji možete da pritisnete i odmah postanete srećni, razumljivo

1654331568_to-laugh-g3c7dd4b19_640.jpg
Foto: Piksabej

Međutim, nauka je prešla dug put i otkrila neke iznenađujuće, pa čak i bizarne stvari koje se mogu koristiti za trenutno podizanje raspoloženja. Sklonite tmurne oblake sa puta i pogledajte svetliju stranu života.

Pročitajte još: Planirate ludi noćni provod? Evo šta treba da jedete pre izlaska da izbegnete nadutost i MAMURLUK

Ovo su načini iza kojih stoji struka, kako da sebi popravite raspoloženje i nelagodan trenutak pretvorite u lagodan: 

1. Stavite kocku leda pozadi na vrat

Postavljanje kocke leda na to tačno mesto na vašem vratu je drevna kineska tehnika koja se zove Feng Fu. Veruje se da pomaže kod mnogih problema, uključujući glavobolje, nedostatak sna i poboljšanje raspoloženja. Naučna literatura uglavnom pominje njegove lekovite moći za lokalne probleme.

2. Pomirišite malo sveže pokošene trave

Pokazalo se da miris sveže pokošene trave čini čuda u smislu podizanja raspoloženja i oslobađanja od stresa. Postoje čak i pokušaji da se naprave sprejevi koji hvataju ovu magiju. Međutim, ovo neće važiti za ljude koji su alergični na polen i travu. 

3. Opustite jezik u ustima

Ako želite da prekinete negativan unutrašnji dijalog na sekund, pokušajte jednostavno da opustite jezik u ustima na neko vreme. Psihijatri se slažu da ovo može prekinuti začarani krug misli koje se vrte u vašoj glavi i može vam pomoći da očistite svoj um.

4. Popravite svoje držanje - uspravite se! 

Dobro držanje zaista čini da se osećate kao pobednik. Istraživanja pokazuju da uspravno držanje može učiniti da se osećate budnije i entuzijastičnije, da se osećate manje uplašeno i da imate veće samopoštovanje. Čak vam može pomoći da se osećate odlučnije kada se suočite sa problemom.

5. Stavite malo soli na jezik

Za ljude koji pate od teških talasa anksioznosti, čini se da jednostavno stavljanje prstohvata soli na njihov jezik može u velikoj meri pomoći situaciji. Ovo angažuje vaša čula i odvlači vas od fokusiranja na stvar oko koje paničite. Međutim, neki pojedinci mogu iskusiti kratak dah zbog proizvodnje kiseline koju stimuliše so, zato budite oprezni.

6. Igrajte se sa zemljom 

Ako želite da popravite raspoloženje ponekad morate da uprljate ruke. Istraživači iz Velike Britanije su otkrili da je „prijateljska“ bakterija koja se obično nalazi u zemljištu podstakla moždane ćelije da proizvode hemijski serotonin, koji ima sličan efekat kao antidepresivi. Dakle zasadite svoju baštu ili se igrajte sa saksijama u kući tako što ćete saditi neko cveće ili začinsko bilje. 

7. "Leptir" trik sa rukama

Uradite ovo sa nama. Stavite ruke na grudi u ovom obliku leptira. Sada počnite nežno, ali ritmično da snimate jednom rukom, a zatim drugom. Ova tehnika se zove tapkanje leptira i to je samoumirujuća veština za opuštanje tela i smirivanje uma. Deluje tako što aktivira naš parasimpatički nervni sistem i može biti upravo ono što vam treba sledeći put kada budete panični ili anksiozni.

8. Pojedite malo čokolade

Malo slatkiša za taj slatki život. Čini se da posebno čokolada ima neke veoma snažne sposobnosti za podizanje raspoloženja. Antioksidans u čokoladi ( resveratrol) pravi mešavinu endorfina i serotonina — hemikalija koje vas čine srećnim i zadovoljnim.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.